27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022

Vinerea Mare, zi libera pentru angajati

Veste buna pentru salariati. Lista cu zilele libere din acest an ar putea fi marita. Senatorii au votat astazi ca in Vinerea Marea sa nu se lucreze, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an. Propunerea initiata de zeci de parlamentari a trecut de Senat si urmeaza sa ajunga in Camera Deputatilor, care este si for decizional.

Romanii s-ar putea bucura de inca o zi libera in acest an. Mai exact, Vinerea Mare – 6 aprilie, o zi cu o importanta religioasa foarte mare in randul credinciosilor ortodocsi. Propunerea a fost facuta de circa 50 de parlamentari si a fost votata astazi in Senat.

Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 ţări dintre cele 28 ale Uniunii Europene. În România, Codul muncii prevede 14 zile de sărbători legale, mai puţine faţă de alte ţări din Uniunea Europeană, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sărbătoare legală. (…) Şi în România ar trebui introdusă Vinerea Mare ca zi de sărbătoare legală, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an„, se arată în expunerea de motive a actului normativ.

Propunerea va ajunge in Camera Deputatilor unde se va da votul final. Daca se aproba romanii vor avea parte de inca o minivacanta de Paste, de patru zile. Mai exact, de pe 6 aprilie si pana pe 10 aprilie, cand va fi cea de-a treia zi de sarbatoare. Apoi, peste doar cateva saptamani, mai exact in luna mai, vor fi inca trei libere, de Ziua Muncii, 1 mai, si de Rusalii, 27 si 28 mai.

Mentionam ca din acest an, au mai ramas 11 sarbatori declarate libere de catre stat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow