0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Viitorul industriei auto este electric sau hibrid. Marii producători de maşini scot aşii din mânecă la salonul auto de la Munchen

Dacă în urmă cu câţiva ani saloanele auto erau despre cai putere şi motoare care sfidau legile fizicii, de la un an la altul, industria auto se îndreaptă tot mai mult spre vehiculele prietenoase cu mediul. Maşinile electrice şi cele hibrid sunt pariuri câştigătoare. Iată de ce marii producători defilează zilele acestea la salonul auto de la Munchen în special cu astfel de automobile.

Viitorul e electric sau hibrid. Aşa că marii jucători din industria auto pun pe piaţă tot mai multe vehicule din aceste categorii. La standul Renault, o maşină sută la sută electrică atrage privirile ca un magnet. Este primul autoturism din clasa C, de acest tip, lansat de producătorul care se laudă că este lider de piaţă cu peste 400 de mii de maşini electrice vândute deja în Europa.

„Maşinile electrice, maşinile hibride vor fi viitorul. Numai dacă luăm în calcul restricţiile şi reglementările europene din ce în ce mai stricte. Dar şi dacă mergem mai departe cu raţionamentul, vedem că apetenţa clienţilor pentru vehicule electrice şi hibride a crescut foarte mult”, explică Cecilia Tudor, managing director Renault România.

În imagini apare şi un alt producător care pariază pe un vehicul electric. Micuţul vehicul cântăreşte doar 450 de kilograme şi este fabricat din fibră de carbon. Nu e pentru oricine, e drept, dar avantajele unui astfel de autoturism sunt greu de ignorat într-o lume în care şoselele gem de înghesuială, iar aerul din marile oraşe e deseori irespirabil din cauza noxelor.

Sursa Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow