0.8 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Treci pe lângă şcoală, îţi pui masca. Măsura intră în vigoare de săptămâna viitoare: prefectul a trimis deja echipe să verifice dacă şcolile sunt pregătite

Masca o să fie din nou obligatorie în aer liber. Deocamdată, în jurul unităţilor de învăţământ. Este măsura anunţată de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, din cauza creşterii numărului de cazuri şi pentru că în jurul şcolilor se produce în general aglomeraţie.

Măsura se va aplica începând de luni, 13 septembrie, atunci când elevii se întorc fizic în bănci. Aşa că pe lângă rechizite, părinţii trebuie să le cumpere şi măşti de protecţie copiilor. Totodată, prefectul Capitalei precizat că este absolut necesar să se întâmple acest lucru pentru că atunci când atunci când va începe şcoala, în jurul unităţilor de învăţământ va fi tot timpul aglomeraţie.

Masca de protecţie devine obligatorie pe o rază de 50 de metri în apropierea şcolilor. Tot prefectul a mai precizat şi că deja au fost trimise pe teren echipe care să verifice dacă şcolile sunt dezinfectate şi dacă au toate materialele necesare. În Bucureşti, incidenţa cazurilor în ultimele două săptămâni a depăşit 1 la mia de locuitori.

Sursa Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow