-0.8 C
Paşcani
duminică, decembrie 3, 2023

VIDEO Concurs folcloric la Todirești. Trofeele secțiunilor câștigate de Iosif Harpa, Străjerii Moldovei și Bucovina Mică

Festival folcloric concurs de amploare la Todiresti, la sfârșitul săptămânii trecute. Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 11:00, la Căminul Cultural din localitatea a avut loc prima ediție a acestui eveniment, intitulat „Ca la noi, la Todirești”. Deschiderea a fost făcută de organizatori.

Festivalul s-a desfășurat pe parcursul a șase ore. Zeci de copii care iubesc folclorul autentic au urcat pe scenă. Au cântat, au jucat și au purtat cu drag straie populare, iar pasiunea lor au împărtășit-o și publicului. De această dată și juriului care a analizat fiecare moment de pe scenă și anume, Alexandru Gâmbuță – coregraf, Monica Grădinaru – profesor și Dănuț Gârbea – muzeograf.

La final, au fost desemnați și câștigători. Trofeul festivalului la secțiunea interpretare vocală a fost câștigat de Iosif Harpa.

 Trofeul festivalului la secțiunea interpretare grup vocal, de Străjerii Moldovei – grupa mare, iar trofeul festivalului la secțiunea dans – popular – Ansamblul Folcloric Bucovina Mică Tătăruși.

Concursul  face parte din proiectul cultural „Românașii – mesagerii tradițiilor todireștene”, din cadrul PNRAS finanțat prin PNRR.

Organizatorii evenimentului sunt Școala Gimnazială nr. 1 Todirești în parteneriat cu Primăria, Muzeul Etnografic Gârbia și Centrul Cultural Flori de Mai, din localitate.

Postul local de televiziune a transmis LIVE festivalul atât pe canalul de Youtube al televiziunii cât și pe pagina de Facebook.

Alte articole