15.2 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022

Viața online a adolescenților, explicată de un psiholog: „Te privești în oglindă și spui: «Merit 15 like-uri pentru cum arăt astăzi»”

În pandemie a crescut până la 16% numărul adolescenților cu gânduri suicidare, arată o analiză a depreHUB, proiectul Asociației Happy Minds, care oferă servicii de sănătate mintală. Faptul că viața lor s-a mutat în online a agravat situația. Psihologa Alexandra Marin explică, într-un interviu pentru Școala9, cum îi pot ajuta pe aceștia părinții și profesorii.

Psihologa Alexandra Marin face terapie de trei ani cu copii și adolescenți. Are 26 de ani și crede că vârsta o ajută să înțeleagă cu ușurință universul lor, inclusiv aplicațiile și rețelele de socializare unde își petrec frecvent timpul.

Cei sub 18 ani au din ce în ce mai mare nevoie de ajutor specializat, potrivit depreHUB, proiect de sănătate mintală al Asociației Happy Minds, unde Alexandra lucrează ca psiholog clinician. Au înființat și o linie telefonică gratuită pentru copii și adolescenți numită Teen Line, la care aceștia pot suna oricând fără acordul părinților: 0374 461461.

În 2021, dintre cei 1000 de minori care au apelat linia telefonică, 58% aveau anxietate, 22% depresie. Îngrijorător este că 16% se gândeau să-și ia viața, mult peste numărul cazurilor de dinainte de pandemie, când doar 2% dintre tinerii care au vorbit cu psihologii depreHUB se gândiseră la sinucidere.

A redactat și o broșură cu informații și exerciții pentru profesori, care poate fi utilă părinților care vor să afle mai multe despre trăirile copiilor lor. Acolo găsesc răspunsuri la întrebări de tipul: ce sunt emoțiile și cum le putem gestiona într-un mod sănătos? De ce sunt adolescenții nesiguri?

continuarea pe libertatea

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow