10.3 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022

România mai are 29% din teritoriu păduri, Austria are 48%, dar ministrul mediului ne sfătuiește să ardem mai mult lemn, „ca austriecii”. Cât ardem noi și ei, de fapt?

„Ei se bazează în continuare pe lemn”, a spus zilele trecute ministrul Tanczos Barna, în direct la TV, referindu-se la austrieci. Datele sunt interesante și îl contrazic. Potrivit statisticilor oficiale, austriecii au pe încălzire cu centrale și sobe pe lemne 667.000 de locuințe din 4 milioane (17%), noi avem peste 2,7 milioane de locuințe pe lemne din 7,5 milioane (36%).

„Eu stau la țară. Am de 22 de ani centrală pe lemn”, a spus ministrul mediului, Tanczos Barna, pe 25 ianuarie 2022, la Digi TV, unde a recomandat această soluție pentru încălzirea locuințelor. „E soluția ideală pentru mediul rural. Nu e nicio rușine. În Austria, ei se bazează în continuare pe lemn, dar pe alte tehnologii, pe tocătură, pe peletizare, automatizare, reduc foarte mult emisiile”, a argumentat ministrul.

Austriecii au peste 560.000 de centrale pe lemn  Exemplul dat de ministrul UDMR, și anume că în Austria soluțiile de încălzire se bazează pe lemn, nu este susținut de cifrele oficiale.

Potrivit datelor furnizate de Statistik Austria, oficiul național de statistică, gazul este principalul combustibil folosit la centralele pentru încălzirea locuințelor în republica federală. Astfel, conform informațiilor prelucrate în perioada 2019-2020, din totalul celor 3,9 milioane de locuințe existente în Austria, peste un milion erau conectate la sistemele de încălzire locale. Cum este legat Bucureștiul de Termoenergetica, de exemplu.

continuarea pe libertatea

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow