5.8 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

Vești proaste pentru șoferi. Prețul petrolului urcă la maximul ultimelor două luni

Prețul petrolului a crescut, ieri, susținut de sporirea cererii de carburanți și de o reducere a stocurilor de țiței din SUA, în condițiile în care producția a rămas redusă în Golful Mexic după două uragane.

Țițeiul Brent a crescut cu 28 de cenți, sau 0,4%, la 76,47 dolari pe baril la ora 13:36 GMT. Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 43 de cenți, sau 0,6%, la 72,66 dolari pe baril. La începutul sesiunii, Brent a crescut la 76,53 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii iulie.

“Prețul petrolului continuă să urce pe fondul constrângerilor de aprovizionare din Golful Mexic din SUA, care s-a reflectat în raportul privind retragerile mari de stocuri de țiței de săptămâna trecută”, a declarat analistul Rystad Energy, Louise Dickson.

Ambele contracte au urcat miercuri cu 2,5%, după ce datele Energy Information Administration au arătat că stocurile de țiței din SUA în săptămâna până la 17 septembrie au scăzut cu 3,5 milioane de barili, până la 414 milioane – cel mai mic total din octombrie 2018.

Petrolul a primit, de asemenea, un impuls în condițiile în care mai mulți membri ai Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, cunoscuți colectiv ca OPEC+, s-au străduit în ultimele luni să crească producția din cauza unor ani de subinvestiții sau a întârzierilor la lucrările de întreținere din cauza pandemiei de coronavirus.

Ministrul irakian al petrolului a declarat miercuri că OPEC+ depune eforturi pentru a menține prețul țițeiului aproape de 70 de dolari pe baril, pe măsură ce economia globală își revine, mai scrie Reuters, citat de Agerpres. Grupul se va reuni pe 4 octombrie.

Sentimentul pieței este, de asemenea, susținut și de creșterea prețurilor la gazele naturale, a declarat ANZ Research. “Lipsa de aprovizionare cu gaze ar putea încuraja utilitățile energetice să treacă de la gaze la petrol dacă iarna se dovedește a fi mai rece în acest an”, au transmis analiștii ANZ într-o notă.

Prețurile la gazele naturale au crescut puternic în ultimele luni în întreaga lume, din cauza unei combinații de factori, inclusiv a creșterii cererii în special din partea Asiei, a stocurilor scăzute și a livrărilor mai scăzute decât de obicei ale Rusiei.

sursa telem

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza pentru luna decembrie 2021

Luna decembrie va fi mult mai caldă decât în mod normal, cu temperaturi mai ridicate, potrivit ANM. Săptămâna...

Studiu: În Europa, trei sferturi dintre copiii care practică un sport sunt abuzaţi. România, printre ţările cu cele mai multe victime

Statistici alarmante au fost publicate sâmbătă de Universitatea Edge Hill din Anglia. În urma unui studiu, la...

Iată cum se utilizează un test de salivă pentru depistarea Covid-19. Miniștrii Educației și Sănătății au făcut demonstrațiile – VIDEO

Ministrul Educației, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu și ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, au realizat o...

City Insurance începe plata despăgubirilor pentru clienți

Mâine, 29 noiembrie, începe plata primelor despăgubiri către păgubiţii City Insurance. Societatea de Asigurare-Reasigurare a intrat în faliment...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI