20.5 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
20.5 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Vasile Cîtea, candidat pentru Camera Deputaților: Un sportiv adevărat e un cavaler în toate manifestările vieţii – Liviu Rebreanu (P)

Sunt unul dintre voi, născut și crescut în mediul rural al județului Iași, în comuna Belcești. Am început să lucrez de la vârstă fragedă, așa erau vremurile atunci. Trebuia să aduci de ale gurii acasă. Primul loc de muncă a fost la fosta fabrică Nicolina, alături de mii de ieșeni.

Norocul meu a fost că am întâlnit oameni sufletiști, care au văzut în mine potențial, care mi-au insuflat încrederea că pot mai mult decât îmi stabilise regimul comunist! Voi fi recunoscător cât trăiesc oamenilor care m-au adus pe drumul sportului de performanță.
Recunosc, am fost învățat cu competiția de mic și toate proiectele în care mă implic le privesc ca pe niște concursuri pe care trebuie să le câștig. Așa a fost și în sport, și în activitatea ulterioară. Am fost primul campion profesionist al României, o mândrie pentru mine.
În prezent, mă aflu la al doilea mandat de președinte al Federației Române de Box, o mare onoare, dublată de o responsabilitate pe măsură. De mai bine de un an, activez ca membru în Comitetul Executival Confederației Europene de Box, o funcție câștigată în urma unei competiții organizate la nivel european.
Ca sportiv de performanță îți dai seama că trebuie să muncești în mod continuu, că trebuie să te perfecționezi fără oprire, altfel nu poți ajunge în vârf, așa cum spunea și marele eseist Pascal Bruckner: ”Asta e esența sportului – să mergi până la propriile limite și să vezi dacă ești în stare să treci dincolo de ele”.
Mi-am dorit să fiu un campion și în viața ”civilă”. După Revoluție, când am simțit cu toții gustul libertății și al democrației, am început să visez și eu la un viitor mai bun. Și m-am apucat de treabă. Mi-am completat studiile. Nu m-am oprit nici acum din a încerca să învăț, să acumulez cât mai mult. La Universitatea de Cultură Fizică și Sport București mi-am obținut diploma de antrenor sportiv, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza am devenit licențiat în Educație Fizică și Sport, m-am perfecționat în dezvoltarea politicilor locale prin USAID, dar și în management sportiv la Universitatea Alexandru Ioan Cuza și Administrație publică la Universitatea București.
Am lucrat în mediul privat, am condus societăți cu sute de angajați, am demonstrat și în afaceri că pot fi un campion. Și pentru că mi-am dorit să fac mai multe pentru oameni, am intrat în politică. Sunt un om care crede în justiție socială, în egalitate de șanse și drepturi, în toate valorile social-democrației. De 25 de ani activez în cadrul Partidului Social Democrat și, în toată această perioadă, mi-am pus toată puterea de muncă în slujba ieșenilor. În ultimii patru ani am avut onoarea de a vă reprezenta în Parlamentul României și de a îmi aduce contribuția la o serie de legi care au crescut nivelul de trai al tuturor românilor. Am votat pentru creșterea pensiilor, pentru dublarea alocațiilor, pentru majorarea salariilor. Am susținut toate proiectele Iașului și ale comunităților locale din județul nostru. Mai sunt încă multe de făcut, multe nedreptăți de eliminat, multe lucruri de construit.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.5 ° C
22.1 °
19.1 °
70 %
2.5kmh
0 %
Dum
30 °
lun
34 °
mar
26 °
mie
29 °
joi
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI