More

  Val de scumpiri înainte de sărbători! Preţul carburanţilor se apropie tot mai mult de 6 lei/litru

  Benzina şi motorina se apropie de pragul de 6 lei litrul! În câteva luni, combustibilii au ajuns să coste chiar şi cu un leu mai mult pentru un litru. Iar scumpirea nu vine singură. Şi preţurile alimentelor cresc.

  Scumpirea carburanţilor, a energiei electrice şi a gazului a dus la preţuri mai mari pentru alimentele de bază. Faţă de acum o lună, preţul ouălor s-a dublat, carnea de porc este mai scumpă la raft cu până la 20%, untul, cu 10%, iar laptele cu 5 procente.

  Dintre toate scumpirile, ouăle spart recordul. Şi modificările de preţ se observă în toată ţara, din Constanţa şi până la Oradea.

  O echipă Observator a monitorizat, timp de o lună, evoluţia preţurilor pentru coşul zilnic de alimente.

  Am pus în coş câteva alimente de bază şi vedem că: Un kilogram de carne de porc este mai scump cu 3 lei. Mai scump este şi laptele. Cu aceeaşi bani cumpăr 6 ouă în loc de 10 ouă. Dacă tragem linie, pentru acest coş plătesc acum cu 6 mai mult faţă de finalul lunii septembrie.

  Continuarea pe Observator

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  Elevii ar putea primi bursele până de Paște

  Elevii din judetul Iasi ar putea primi bursele, ramase restante incepand cu luna ianuarie, pana de sarbatorile pascale. In aceasta perioada se lucreaza la documentatii avand in vedere, ca in acest an, in premiera, aceste beneficii sunt suportate din bugetul de stat, fiind asigurata suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursa. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet