More

  Lansare de carte: monografia satului Sticlăria

  Cine vrea să cunoască trecutul unui sat din comuna Scobinti, are de curând la dispoziție informații dintr-o lucrare valoroasă, proaspăt scoasă de sub tipar. Doi profesori au lansat monografia satului Sticlăria, o carte de câteva sute de pagini care cuprinde tot ce este mai important despre localitate, din trecut și prezent. La evenimentul cultural au participat cadre didactice dar și reprezentanți ai administrației locale.

  „Sticlăria”, așa se numește cartea de câteva sute de pagini, scrisă de Mihaela și Dumitru Hriscu, doi profesori cu dragoste față de locurile natale. Lucrarea a fost lansată la Școala Gimnazială din aceeași localitate, într-un cadru festiv.

  In monografie sunt trecute informații legate de istoria locurilor, de etimologie, de tradiții și obiceiuri, precum și multe alte detalii specifice zonei.

  La eveniment a participat și primarul comunei Scobinti, Gheorghe Hritcu, născut în satul Sticlăria. Emoțiile l-au copleșit în momentul în care a ținut un discurs.

  Mentionam că profesorul Dumitru Hriscu a lansat în 2011 și o carte despre comună, intitulată „Comuna Scobinți – repere spațio – temporare”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Propunere: Patru sensuri giratorii la ieșirea din Pașcani, sens unic în fața liceului Nicolae Iorga

  Propunere: Patru sensuri giratorii la ieșirea din Pașcani, sens unic în fața liceului Nicolae Iorga. //

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet. //

  ApaVital anunță că va achita redevența către municipalitate

  ApaVital a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca a facut demersurile necesare asa incat sa poata achita revedenta către muncipiul Pașcani. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet