9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Val de scumpiri, după ce preţul gazelor naturale a „explodat” la bursă. La ce trebuie să fie atenţi românii cu contracte pe piaţa concurenţială

Din 2022, factura la gaze ar putea costa dublu! Asta pentru că preţul gazelor naturale a „explodat” la bursă. Primii afectaţi vor fi cei care trebuie să-şi încheie un nou contract, după ce documentul anterior, valabil doar un an, va expira. Experţii avertizează că nu este singura scumpire care va urma.


Scumpirea gazelor naturale se va simţi în primul rând în rândul oamenilor care au trecut pe piaţa concurenţială în 2020. Contractele le expiră după un an şi trebuie să încheie altele. Iar, în curând, furnizorii îşi vor modifica preţurile ca urmare a schimbărilor de pe bursă.

Dumitru Chisăliţă, preşedinte Asociaţia Energia Inteligentă: Vor avea un preț semnificativ mai mare decât prețul de anul trecut. Între 75 și 105 % faţă de prețul pe care l-au avut în contract în 2020.

Românii care au trecut pe piaţa concurenţială trebuie să fie cât se poate de vigilenţi. Majoritatea contractelor au clauze de prelungire la preţul comunicat de furnizor printr-o simplă modificare. Asta înseamnă că oamenii nu vor mai semna un alt contract.

continuarea pe observator

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow