4 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Foraje geotehnice pe traseul Autostrăzii A8. Compania de Drumuri vrea să actualizeze ruta inițială stabilită în 2011

O echipă a Centrului de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN), parte a Companiei de Drumuri, efectuează foraje geotehnice în această perioadă pe traseul autostrăzii A8, respectiv tronsonul Ungheni – Iași – Târgu Neamț, pe segmentul care tranzitează județul Iași. Forajele au început pe 21 iulie și vor fi finalizate în prima parte a lunii august.


Potrivit unei adrese a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), consultată de Economedia.ro, scopul forajelor este de a confirma datele din studiul geotehnic realizat în anul 2011, elaborat la faza studiului de fezabilitate, documentații tehnice care, în prezent, sunt în proces de revizuire.

Prin intermediul echipei CESTRIN, CNAIR va realiza 12 foraje pe raza localităților Moțca, Pașcani, Stolniceni – Prăjescu, Heleșteni, Costești, Târgu Frumos, Bălțați, Podu Iloaiei și Lețcani.

Forajele CESTRIN sunt o premieră, fiind pentru prima dată când CNAIR face propriile foraje pe raza unor primării din județ. În plus, utilajul cu care fac forajele este recent achiziționat.

„Având în vedere importanța strategică națională a acestui obiectiv de investiții, CNAIR SA acordă o importanță deosebită finalizării cu succes și la un nivel de calitate ridicat al serviciilor solicitate și consideră implementarea ca o responsabilitate comună și, prin urmare, va avea o abordare activă în susținerea prestatorului în vederea îndeplinirii activităților ce îi revin”, se arată în adresa trimisă de CNAIR către Consiliul Județean (CJ) Iași și primăriile localităților enumerate mai sus.

Potrivit sursei citate, forajele sunt făcute la o adâncime cuprinsă între 15 și 20 metri, la o distanță medie de 5 km fiecare. Ulterior, pe traseu va intra proiectantul lucrărilor la autostrada Ungheni – Tg Neamț, respectiv Consitrans. Deocamdată, compania analizează variantele de traseu, în condițiile în care ruta stabilită în 2011 va suferi probabil modificări importante. În context, amintim că, zilele trecute, CJ Iași a trimis către CNAIR și Consitrans o adresă prin care propune mai multe noduri rutiere astfel încât să fie asigurată o mai bună conectivitate a orașelor de pe traseu și a parcurilor industriale cu viitoarea autostradă.

Sursa Stirea de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI