Slider

Pentru a-i stimula pe copii sa iasa din case si sa faca mai mult sport, elevii de la Colegiul Sadoveanu Pascani, coordonati de doi profesori, s-au gandit sa organizeze o activitate pentru cei mici. I-au scos in centrul municipiului pe copilasi pentru a-i invata cum sa mearga corect pe biciclete.

Organizatorii le-au prezentat copiilor regulile pe care trebuie sa le respecte un biciclist responsabil, dar si cat de important este pentru sanatate sa faca miscare zi de zi.

Elevii de la Sadoveanu i-au avut ca invatacei pe cei de la Scoala Gimnaziala „Iordache Cantacuzino”. Traseul parcurs a fost cel din piateta din fata Casei de Cultura „Mihail Sadoveanu” din Pascani.

Reala intenţie a activităţii a fost de a-i face fericiți pe cei mici, dar și de a-i învăța că viața, la orice vârstă, e ca mersul pe bicicletă, să știi să-ți păstrezi echilibrul, indiferent de circumstanțe, iar pedalatul nu înseamnă doar mişcare, ci şi relaxare, trăiri inedite. Mulţumim doamnei înv. Maria Bălteanu şi grupului de învăţăcei de la Şcoala Gimnazială „Iordache Cantacuzino”, care s-au dovedit destoinici biciclişti, vrednici de toată lauda, și îndeosebi liceenilor noștri extrem de implicați, ce au realizat un eveniment inedit cu un profund simț civic” au precizat organizatorii. 

Mentionam ca initiatorii proiectului au fost profesorii Cristina Liuta si Radu Ardeleanu.

Slider