26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Noi scumpiri la poliţa RCA. Şoferii ar urma să plătească şi cu 250 de lei mai mult

Ultimele știri

Asigurările auto obligatorii s-ar putea scumpi de două ori în câteva luni. Prima scumpire ar putea avea loc până la finalul acestui an. Asta pentru că sumele plătite de asigurători pentru despăgubiri au crescut în ultimele luni, în medie, cu 10%.

De un an, de când a intrat în vigoare legea RCA, firmele care vând asigurări obligatorii trebuie să aibă cheltuieli administrative mici, de 25% din tarif.

Autoritatea de Supraveghere Financiară mai are la dispoziţie o lună pentru a trmite modificările legii RCA. Dacă va fi scos din lege acel 25% in care ar fi trebuit firmele de asigurări să se încadreze cu tot ce înseamnă chleltuieli administrative, atunci de la anul ar putea creşte preţurile cu 20-25%. Înseamnă că la o poliţă pe care şoferii plătesc acum 1.000 de lei, în 2019 ar putea plăti mai mult cu 200-250 de lei. 

Firmele de asigurări ar putea să crească de anul viitor tot ce înseamnă cheltuielile cu sediul, angajaţii, IT şi chiar să mărească şi comisioanele brokerilor. Urcând, desigur, preţul asiguărilor.

La Autoritatea de Supraveghere Financiară sunt discuţii pentru a putea fi reglementate şi preţurile pe care le practică service-urile auto. <intra scris pe ecran> Despăgubirile vor putea fi acordate de asigurători în funcţie de tarifele de referinţă.

Continuarea pe Observator

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.5 ° C
27.8 °
25.2 °
43 %
2.4kmh
21 %
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI