-2.6 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Unde se pot plăti facturile la căldură, la RAGCL sau în conturile Fiscului?

Situaţie fără precedent pentru cele aproape 3000 de familii de păşcăneni rămase abonate la sistemul centralizat de încălzire. Din cauza problemelor financiare ale regiei ei au ajuns să aibă de-a face cu Fiscul. Chiar şi cei care sunt cu plata căldurii la zi au primit câte o adresă de la ANAF prin care li se cere să îşi achite facturile, nu la casieriile sau în conturile regiei ci într-un cont de trezorerie al statului. Asta deoarece RAGCL datorează sume uriaşe şi are blocate conturile.
Au primit astfel de notificări atât societăţile comerciale cât şi persoanele fizice. Dacă societăţile pot face astfel de plăţi din conturile deschise la Trezoreria Paşcani pentru persoanele fizice situaţia este mai complicate. Fie achita din conturile lor deschise la băncile comerciale dar suporta cheltuielile fie trebuie să se deplaseze până la Trezoreria Iaşi dacă nu au un cont deschis la Paşcani. În acesta situaţie se află majoritatea cetăţenilor rămaşi la sistemul centralizat de încălzire, pensionari sau familii cu probleme sociale. Ei sunt puşi pe drumuri,  deşi nu au nici o vină. Mai mult unii dintre ei cred că li s-a pus oprire pe salarii sau pensii.
Cei fără datorii şi-au scos adeverinţe de la regie dar au aflat că tot trebuie să isi achite facturile în altă parte. Reprezentanţii Fiscului din Paşcani dar şi cei de la Iaşi au refuzat să clarifice acesta situaţie, în timp ce Trezoreria Paşcani a precizat că nu poate încasa facturile la caldura.
Nici conducerea regiei nu a clarificat dacă păşcănenii pot să îşi achite, în continuare, facturile la casieriile RAGCL fără să aibă probleme cu Fiscul care a pus poprire pe aceste venituri. Directorul RAGCL a anunţat că va face declaraţii de presă, în cursul zilei de mâine.

 

FOTO: SANDU GHEORGHE – unul dintre pascanenii aflati in aceasta situatie

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...