20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Unde putem călători de Crăciun și Revelion în pandemie. Destinațiile accesibile românilor

Într-un an plin de provocări și temeri, sunt totuși români care vor ajunge în această iarnă acasă la Moş Crăciun, sau pe o plajă exotică de Revelion.

Avionul către Laponia este rezervat în proporție de 75%, la fel și sejurul de Revelion către Mexic, de exemplu.

Iar pentru iubitorii de schi, o surpriză vine din Turcia, o țară rămasă deocamdată fără restricții.

La aproximativ 200 de kilometri de Istanbul se află Uludag, o staţiune de schi aflată la 2400 de metri altitudine. Are 16 instalaţii şi 28 de kilometri de părtii. Cam cât domeniul schiabil din Poiană Braşov. Pârtiile nu au însă o lungime mai mare de 4 kilometri.

Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45: “Varianta pe care noi am propus-o este ca hotelul să fie în oraşul Bursa, care este prima capitală otomană din secolul al 13-lea şi dacă stai în Bursa, cazarea costă o treime. Apoi faci naveta, sunt 20 de kilometri, se ajunge foarte repede.”

În privinţa celor mai râvnite domenii de schi din Europa, operatorii de turism sunt rezervaţi. În prezent, Austria, Franţa şi Italia sunt pe lista galbenă, care impune 14 zile de carantină la întoarcerea în România.

Cosmin Marinof: “Toată lumea îşi doreşte să meargă la schi. Avem foarte multe întrebări deocamdată, însă până la finalul anului singura destinaţie pentru schi este Elveţia, unde putem intra. Ne primesc, dar deocamdată Elveţia este lista galbenă şi la retur avem carantină. Italia, Franţa şi Austria deocamdată, nu putem schia, nu este deschis. 1 ianuarie este data planificată.”

Sunt şi români care vor verifica anul acesta, direct în Laponia, ce face Moş Crăciun. Un avion va zbura din Bucureşti spre Cercul Polar, pe 22 decembrie. 75 la sută din locuri au fost deja ocupate. Cinci zile va dura vizita în lumea de poveste a moşului, iar un sejur pleacă de la 2.100 de euro.

Lăsăm zăpada în urmă şi mergem spre ţinuturi mai însorite. De Crăciun şi Revelion, există zboruri directe din Bucureşti către Zanzibar şi Maldive, cu preţuri care pleacă de la 1.100 de euro de persoană.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow