1.5 C
Paşcani
marți, octombrie 26, 2021

Noi amănunte din jurul tranzacţiei prin care firma Doinei Cepalis a fost preluată de grupul Holmbergs

Înţelegerea dintre cele două părţi include atât o componentă în bani, cât şi una în acţiuni. Doina Cepalis a primit un procent din acţiunile grupului suedez. Ea va rămâne la conducerea firmei din Paşcani.

„Ziarul de Iaşi” a obţinut noi detalii cu privire la tranzacţia prin care compania Te-Rox Prod Paşcani, deţinută de femeia de afaceri Doina Cepalis, a fost preluată de către Holmbergs Safety Group. Ambele companii sunt jucători valoroşi pe piaţa producătorilor de centuri de siguranţă şi huselor pentru scaunele auto dedicate copiilor. Potrivit informaţiilor obţinute, acordul semnat recent de grupul suedez Holmbergs pentru a cumpăra firma ieşeană Te-Rox include atât o componentă în bani, cât şi un schimb de acţiuni. Cepalis a confirmat pentru „Ziarul de Iaşi” că s-a alăturat acţionarilor Holmbergs Safety Group şi că va rămâne în continuare administratorul companiei pe care a înfiinţat-o în urmă cu 13 ani, urmând să identifice noi oportunităţi de afaceri împreună cu grupul suedez.

Anunţul vine la capătul unor negocieri începute în luna august 2019, arată Doina Cepalis. Totuşi, aceasta a decis să nu divulge preţul tranzacţiei, dar nici date despre pachetul de acţiuni pe care îl deţine în cadrul grupului suedez. Te-Rox Prod are trei unităţi de producţie în zona Moldovei, respectiv în Paşcani, Roman şi Ruginoasa, care însumează aproximativ 700 de angajaţi. Potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe, compania a înregistrat în anul 2019 o cifră de afaceri netă de 87,2 milioane de lei (aproape 18 milioane euro) şi un profit de circa 1 milion de lei (207.000 euro). Afacerile Holmbergs Safety Group pe anul trecut au fost de 72 milioane de euro. Firma care a intermediat tranzacţia este PricewaterhouseCoopers (PwC), prin echipa condusă de George Ureche, iar firma de avocatură RTPR, prin avocat Alina Stăvaru, ambele din Bucureşti.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

Se întrerupe furnizarea apei in orașul Targu Frumos si împrejurimi

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă în zilele de 26 și 27 octombrie 2021 În scopul...

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI