-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Un șofer care gonea cu 100 km/oră în Gâștești a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor

La data de 15 martie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat, pe raza judeţului Iaşi, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la traficul rutier.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 156 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 88.290 de lei, dintre 62 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 8 pentru nerespectarea regulilor instituite la trecerile la nivel cu calea ferată şi 86 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 25 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 5 pentru nerespectarea regulilor instituite la trecerile la nivel cu calea ferată şi 5 pentru alte abateri.

Spre exemplu, un bărbat de 57 de ani a fost depistat conducând un auto, pe DN 28 A în localitatea Gâşteşti, cu viteza de 101 km/h control radar. De asemenea, şoferul nu a oprit la semnalul regulamentarul al poliţistului. Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, fiind totodată dispusă suspendarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow