1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Concurs de fotografie și film, pentru iubitorii de turism din comunele apropiate Pașcaniului

Se caută pasionați de fotografie și film, care vor să își promoveze comuna în care locuiesc. Grupul de Acțiune Locală Siret Moldova a dat startul unui concurs de fotografie și film, iar înscrierile au loc până pe 31 martie. Cei care doresc să facă parte din această competiție, trebuie să realizeze fotografii sau filmulețe de promovare cu posibile obiective turistice din zona în care locuiesc.

Asociația se adresează tuturor cetățenilor din comunele Lespezi, Valea Seacă, Vânători, Hărmănești, Todirești, Cotnari și Ceplenița.

Concursul face parte dintr-un proiect cu fonduri europene, ce are ca scop promovarea turismului din comunele județului Iași și în care sunt implicate nouă grupuri de acțiune locală.

Mai exact, după ce vor fi făcute filmulețele de prezentare a obiectivelor turistice, vor fi realizate șapte trasee la cele mai importante locuri/clădiri/lăcașuri de cult și alte destinații de vizitat. Cu bani europeni, până în sărbătorile pascale, ar urma să fie cumpărate zece ATV-uri, 24 de biciclete clasice și șase electrice. Cu ajutorul acestora, viitori turiști vor putea vizita zone de interes din comunele implicate în proiect.

În toamnă va fi un traseu demonstrativ cu toate punctele turistice identificate prin acest concurs, iar apoi va fi un festival de prezentare a tuturor filmulețelor făcute de localnici, dar și a celui general, care ilustrează întreg proiectul de promovare a turismului.

Valoarea proiectului, cu denumirea „QR4ALL”, este de peste un milion de euro din fonduri europene. Finalizarea lui este prevăzută la începutul anului 2023, iar scopul principal este promovarea potenţialul turistic al zonei prin organizarea de tururi demonstrative şi festivaluri locale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow