-0.4 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Un pas spre majorarea alocaţiei de hrană pentru pacienţii din spitale

Propunerea legislativă pentru majorarea alocaţiei de hrană la 40 de lei pe zi pentru fiecare pacient a fost aprobată.

Senatul a aprobat pe 10 mai, prin adoptare tacită, propunerea pentru modificarea Legii 95/2006 prin care se completează tipul de cheltuieli care pot fi finanţate de autorităţile publice locale cu alocaţia de hrană pentru pacienţii spitalizaţi.

Alocaţia de hrană este definită, în actul normativ, ca suma unitară pentru servirea mesei de către asiguratul spitalizat, calculată în funcţie de hrana necesară fiecărei categorii de bolnavi recomandată de Colegiul Dieteticienilor din România, repartizată pe durata unei zile: masa de dimineaţă, de prânz şi seara.

Conform proiectului de act normativ, alocaţia de hrană se va stabili de către o comisie formată dintr-un reprezentant al CNAS, unul al structurilor asociative din care face parte autoritatea publică locală în subordinea căreia se află spitalul, un reprezentant al Ministerului Sănătăţii, unul al asociaţiei pacienţilor şi un reprezentant al managerilor de spital. Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow