1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Un nou regulament pentru vânzarea locuințele ANL. Prețurile vor fi mai mici cu 30%

A scăzut pretul de achiziție a locuintelor ANL. Decizia vine pe fondul unei hotărâri de guvern, motiv pentru care legislativul local din orașul Hârlău a aprobat un nou regulament de vânzare al acestor locuinte, în cadrul ședinței Consiliului Local de pe 25 noiembrie a.c.

Printre elementele de noutate aduse de acest regulament se numara noi modalitati de calcul referitoare la prețul de vânzare al locuintelor ANL. Astfel, s-a renunțat la valoarea de înlocuire pe metru pătrat, iar în achiziția acestor locuințe se va tine cont de valoarea inițială a investiției in raport cu rangul localitatii respective. In lumina noilor modifcari vorbim de preturi cu 30% mai mici. Spre exemplu, dacă pretul vechi la un apartament cu două camere varia intre 38.000 si 40.000 euro, cei care vor sa cumpere o locuinta ANL in Harlau o vor putea face la un pret mai mic, cuprins intre 26.000 si 33.000 de euro.

De asemenea, tot in confromitate cu noul regula o parte din chiria platita de locatori, un procent de 85 la suta va fi dedus din pretul de achzitie al locuintelor ANL.

Precizam ca noile reguli se aplica doar in cazul  cererilor care urmeaza sa fie depuse. Reamintim ca la Harlau sunt 84 de locuinte ANL, dintre care niciuna nu a fost inca vanduta. Cei interesati sa cumpere o astfel de locuinta trebuie sa depuna o cerere in acest sens, avand posibilitatea sa opteze, inclusiv, pentru un credit prin banca, urmand ca plata sa se faca in lei. O parte din banii incasati vor ajuge in fondul locuințelor pentru tineri, iar un procent de 0,25 la suta va fi directionat catre administratia locala din oras.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Sesiune live de întrebări și răspunsuri, în locul audiențelor

Audiențe anulate joi, 13 ianuarie, la Primăria Pașcani. Deși...

Sfaturi pentru cei care primesc facturi exagerate la energie

Consumatorii care primesc facturi la electricitate şi gaze, pe...

Primăria Municipiului Pașcani angajează juriști

Primăria municipiului Pașcani intenționează să angajeze doi juriști. Concursul...

Extindere de rețele de apă la Deleni

Vești bune pentru locuitorii comunei Deleni! A fost semnat...

Donații de calculatoare la Clubul Copiilor din Pașcani

Vesti bune pentru cei inscrisi la Clubul Copiilor din...