6.5 C
Paşcani
vineri, aprilie 19, 2024

Expoziție cu decorațiuni de Crăciun, lucrate manual de un grup de voluntari

Luna decembrie este intampinata cu veselie de catre locuitorii din comuna Scobinti. In Parcul Eroilor din fata primarie au început inca de luni, 6 decembrie, sa fie expuse decoratiuni lucrate manual de un grup de opt tineri voluntari, activitate desfasurata in cadrul proiectului Centrul de zi pentru batrani.

Astfel, in zilele de 6,7,8 si 19 decembrie 2021, începând cu ora 11:00 va avea loc Targul de Craciun, denumit Daruieste pentru bunicii comunei.

Coroane din crengi de brad, decorate cu frunze uscate, nuci, ghinde si castane, lumanari decorate cu crengute sau ghirlande si mărgele colorate, toate arajate cu gust astfel incat sa emane un aer de sarbatoare, vor putea fi admirate in cadrul Targului de Craciun.

Accesoriile decorative au inceput deja sa atraga privirile curioase ale trecatorilor, iar multi au si cumparat cateva dintre produse pentru a-si impodobi casa in pragul sarbatorilor de iarna.

Banii care rezulta in urma achzitiilor facute de localnici in cadrul Targului de Craciun vor fi folositi pentru a cumpara produse alimentare care sa ajunga la cei 125 de batrani care fac parte din grupul ținta. De asemenea, o mare parte din decoratiunile lucrate de voluntari vor infrumuseta casele batranilor si vor oferi un aer festiv.

Voluntarii au lucrat la realizarea decoratiunilor de Craciun chiar si cate noua ore pe zi in cursul saptamanii trecute, astfel incat sa ofere celor 125 de batrani din cadrul proiectului, o bucurie in pragul sarbatorilor de iarna.

Precizam ca atmosfera festiva va fi intretinuta si prin alte activitati care urmeaza sa aibă loc in lunii decembrie. Astfel, pe 19 decembrie, va fi organizat Pomul de Craciun, un concert de colinde, eveniment la sfarsitul caruia micutii din comuna vor primi cadouri.

In ultima zi din luna decembrie, in comuna va fi organizat si Festivalul de traditii si obiceiuri, evenimet care va marca sfarsitul de an.

 

Alte articole