Slider

Un nou ofiter la departamentul investigatii criminale in cadrul Politiei Municipale Pascani

Un nou ofiter de politie isi va incepe activitatea in cadrul Politiei Municipale Pascani. Tanarul face parte din promotia 2018 „Centenarul Marii Uniri”, care a absolvit Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza, iar repartizarea a fost facuta ieri.

Primii pasi in cariera ii va face la departamentul de investigatii criminale, iar timp de un an se va afla sub îndrumarea unui ofiter cu experienţă, care îi va acorda sprijinul necesar pentru integrarea socioprofesională.

In total, sunt opt noi ofiteri de politie, care au fost repartizaţi la structurile operative ale Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, precum: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi ordine publică. De asemenea, un ofiţer de poliţie a fost repartizat la Biroul Juridic.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului, aproximativ 500 de tineri au absolvit Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”,  cei mai mulți fiind de la Facultatea de Poliție, cursuri de zi – 244, de la Facultatea de Științe Juridice și Administrative – 110 și de la Facultatea de Poliție de Frontieră – 60, care au primit gradul profesional de subinspector de poliție. 50 de tineri au absolvit Facultatea de Jandarmi, iar 33 au terminat Facultatea de Pompieri, primind gradul de sublocotenent. Alți 17 tineri au absolvit Facultatea de Arhivistică.

În cadrul Facultății de Poliție, la forma de învățământ cu frecvență redusă, au fost pregătiți 36 de absolvenți pentru specialitățile poliție, jandarmi și poliție de frontieră.

 

Slider