31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Un nou cod galben de inundaţii pe râuri din mai multe judeţe, până la ora 18.00

Hidrologii au emis joi o avertizare cod galben de inundaţii pe râuri din patru judeţe, valabilă până la ora 18.00. Potrivit hidrologilor, sunt prognozate viituri şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice Gilort – bazin superior, judeţul Gorj, Olteţ – bazin superior şi afluenţii bazinului mijlociu şi inferior, judeţele Dolj, Olt şi Vâlcea”, arată hidrologii.

Potrivit acestora, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al Olteţului.

Începând de miercuri de la ora 13.00 până joi la ora 16.00, râuri din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Prahova, Buzău, Vrancea, Neamţ, Bacӑu, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea se află sub avertizare cod portocaliu de inundaţii. Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul joi ora 9.00 – 16.00 pe unele râuri din judeţele Prahova, Vrancea, Buzӑu, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

De asemenea, începând de miercuri de la ora 13.00 până joi la ora 16.00 este cod galben de inundaţii pe râuri din Harghita, Mureş, Sibiu, Covasna, Braşov, Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, lfov, Prahova,Buzӑu, Brӑila, Vrancea, Suceava, Neamţ, Bacӑu, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Sursa Mediafax

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI