-1.7 C
Paşcani
marți, ianuarie 31, 2023

Un nou administrator la salubritate, fara un plan de management. Consilierii PSD au boicotat sedinta

Societatea pascaneana de salubritate si transport public local are un nou administrator. Este vorba despre Dumitru Chiuariu cel care din iulie 2021 si pana acum a fost la conducerea societatii, dar ca director interimar. El a semnat pe 5 ianuarie a.c. contractul de mandat pentru o perioada de patru ani de zile, in contextul in care ultima dispozitie de numire ca interimar expira in aceeasi zi.

Contractul a fost semnat dupa ce consilierii PNL si Pro Romania au aprobat numirea noului administrator recomandat de o comisie de selectie formata din trei functionari publici, numiti de primar. Legislativul local a fost convocat in sedinta extraordinara pe 5 ianuarie a.c., de la ora 11.00.

De ce au biocotat sedinta, consilierii PSD

In sala au fost prezenti doar 11 din cei 19 consilieri locali. Cei de la PSD au boicotat sedinta, fara sa fie facute publice motivele. Consilierul Mihai Dediu a explicat pentru BIT TV ca PSD va ataca hotararea de numire a noului administrator deoarece candidatul nu a prezentat un proiect de managemant, iar societatea angajata pentru organziarea concursului nu a inaintat un raport Consiliului Local.
Un alt motiv ar fi ca fostul manager a fost schimbat in mod illegal, pentru a fi numit altul, pe criterii politice, a mai adaugat consilierul pascanean. De asemenea consilierii din opozitie atrag atentia ca situatia financiara a societatii s-a inrautatit in ultima perioada, desi a fost lasata cu profit de fostul manager, iar actualul director ar fi trebuit sa prezinte, mai intai, un raport de activitate, la sfarsit de an.

Olariu: Unde este planul de management?

Proiectul nu a fost aprobat nici de consilierul PMP `Sorin Olariu, din aceleasi motive. El a venit la sedinta dar a votat impotriva si a precizat ca odata cu incheirea contractului de mandat ar fi trebuit stabilite si obiectivele noului director necesare pentru salarizare, evaluare si eventualele sanctiuni. Olariu a atras atentia ca in raportul final de selectie se arata ca membrii comisiei „au apreciat pozitiv …planul de management…” document care nu a fost prezentat consilierilor locali.

Primarul Pintilie a mintit: Astazi se voteaza selectia condidatului!

Primarul Marius Pintilie a incercat sa explice de ce a initiat acest proiect. El a sustinut ca deocamdata s-ar fi votat selectia candidatului desi atat presedintele de sedinta cat si secretarul general al Primariei au precizat ca proiectul propus spre aprobare are ca obiect numirea noului administrator al societatii si ca in termen de 60 de zile acesta trebuie sa prezinte un plan de managemant care sa fie aprobat de Consiliul Local.

Edilul a mai sustinut ca procedura ar fi legala si logica pentru ca noul administrator sa aiba timp sa obtina informatiile de la societate si sa vina cu un plan de management, in contextul in care Dumitru Chiuariu se afla deja la conducere din vara anului trecut.

SALARII SI BENEFICII

Noul administrator va avea un salariu brut lunar de 9950 lei la care se adauga 1% din profitul anual al societatii. Va beneficia de 25 de zile de concediu de odihna, de servicii de telecomunicatii si va avea la dispozitie un autoturism de serviciu fara obligatia de a prezenta delegatiile in afara localitatii. De asemenea, Dumitru Chiuariu va beneficia si de o asigurare de raspundere manageriala pentru suma de 50 000 lei pe an si 10 000 euro /eveniment.
Primarul pascanean spune ca salariul noului director este mai mic cu cca 1000 lei decat a fostului director.
Proiectul a fost aprobat cu cateva amendamente facute de consilierii Catalin Conache si Sorin Olariu. Votul a fost secret.
Mentionam ca fostul director, Leonard Ursu a prezentat in cadrul procedurii de selectie un plan de management, aprobat ulterior Cosiliului Local. El sustine ca ultimul salariu brut a fost de 11. 452 lei dar a renuntat la cota de combustibil si la masina de serviciu.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow