-0.4 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Ultimile aprobari pentru modernizarea iluminatului stradal si a retelelor de apa si canalizare

Legislativul pascanean a aprobat proiectul tehnic de executie si actualizarea indicatorilor economici pentru modernizarea iluminatului public pe sase strazi din municipiu. Proiectul a fost demarat inca de anul trecut, odata cu delegarea prin concesiune a gestionarii serviciului, societatii Amper Grup SRL din Cluj.
Investitia este in valoare totala de peste 5, 7 milioane lei, cu aproape 30 000 lei mai putin decat suma din contract, iar lucrarile vor avea loc pe 16 strazi din oras: Gării, Vatra, Crinilor, Zimbrului Stadionului, Zimbrului, Dragoş Vodă, Ceferiştilor, 1 Decembrie 1918, Republicii, Ştefan cel Mare, Grădiniţei, Moldovei, Eugen Stamate, Mihail Kogălniceanu, Sportului şi Abatorului.
Subiectul a fost discutat in sedinta legislativului local de la sfarsitul lunii august a.c.
Ordinul de incepere al lucrarilor ar urma sa fie dat pe 8 septembrie, conform precizarilor reprezentilor Primariei. Consilierii din opozitie au intrebat de ce s-a intarzaiat atat de mult, aproape un an de zile. Reprezentantii societatii au motivat ca au fost probleme cu obtinerea avizelor de la EON.

In aceeasi sedinta au fost actualizate si contractile pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare din Pascani in cadrul unui proiect accesat de operatorul iesean ApaVital. Comunicatorul societatii, Gheorghe Vlasie a precizat ca in cateva saptamani de zile va fi demarata procedura de licitatie pentru incheierea contractului de executie a lucrarilor, in valoare de peste 25 milioane de euro. Pana atunci trebuie obtinute ultimile avize, de la Directia Agricola si “Drumurile Nationale”.

Reprezentantul Apa Vital a mai precizat ca prin proiectul respectiv va fi rezolvata infrastructura pentru furnizarea apei, in proportie de 90%, iar cea de canalizare doar pana la 40%. Listele de investitii au fost stabilite in functie de prioritati. In suburbiile Gastesti si Blagesti, acolo unde locuitorii au probleme cu apa potabila, au fost programate extinderi masive de retele de apa si canalizare a explicat reprezentantul societatii.

Mentionam ca proiectul pentru modernizarea si extinderea retelelor de apa si canalizare a fost la un pas de a fi blocat ,in urma demersurilor facute de actualul primar, pe vremea cand era consilier local in opozitie. Marius Pintilie a militat pentru anularea contractului de delegare iar ApaVtail sa plece din Pascani. Tot el a initiat un proiect pentru organizarea unui referendum in acest sens, situatie in care Pascaniul ar fi ramas fara banii alocati de Uniunea Europeana.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow