13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023

Tradiții din zonă, la Balul Bostăneilor organizat de Colegiul CF Unirea Pașcani

Tradiții din zonă, la Balul Bostăneilor organizat de Colegiul CF Unirea Pașcani

Despre tradițiile româneșt din zona Municipiului Pașcani o să aflăm sâmbătă dimineața, 11 noiembrie, atunci când elevi de la Colegiu Unirea vor da startul unei noi ediții a evenimentului Balul Bostăneilor. O să vedem dansuri și costume populare din Ruginoasa, Moțca, Tătătruși și chiar Republica Moldova pentru că sunt elevi de acolo care învață la noi în Pașcani. Pregătirile sunt în plină desfășurare în aceaste zile.

Nu trebuie să uităm locurile de unde ne sunt rădăcinile. Cam acesta este mesajul unui eveniment dedicat tradițiile românești și organizat de Colegiul CF Unirea din Pașcani ce va avea loc sâmbătă, 11 niembrie începând de la ora 10:30 la Clubul Copiilor din oraș.

Cea cea XI a ediție este organizată și coordonată de elevii claselor a IX a E și G împreună cu profesorii diriginți Alina Turcu și Adriana Vatavu.

Tema balului este tradițiile satului din zona Pașcani, iar aici aveți posibilitatea să vedeți cum e în Hărmănești, Ruginoasa, Dumbrăvița, Tătăruși, Brătești, Moțca și Căpriana din Republica Moldova.

Pregătirile sunt în toi în aceste zile, iar o echipă de la BIT TV a reușit să filmeze o parte din program.

Invitații speciali din spectacol sunt membrii Ansamblului de Dansuri Populare „Junii Ruginoasei”, coordonat de Cristina Axinia iar gazda evenimentului este Clubul Copiilor care oferă sala de spectacole Colegiului, parteneri în mai multe evenimente de acest gen.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow