1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Țările în care ziua de 30 decembrie n-a mai existat. Ce s-a întâmplat acum 10 ani pe cealaltă parte a Pământului

Ziua de 30 decembrie a încetat să mai existe în două țări situate pe cealaltă parte a Pământului. Ce s-a întâmplat mai exact acum 10 ani, în anul 2011.

Două țări insulare din Oceanul Pacific au decis să renunțe la ziua de 30 decembrie, din motive economice. Decizia neobișnuită pe care au luat-o autoritățile celor două state a avut loc acum 10 ani, în anul 2011.

Țările în care ziua de 30 decembrie n-a mai existat. Ce s-a întâmplat acum 10 ani pe cealaltă parte a Pământului

O situație mai puțin obișnuită a avut loc acum acum zece ani, pe cealaltă parte a Pământului.

Două țări insulare din Oceanul Pacific au decis ca ziua de 30 decembriesă nu mai existe. Acest lucru s-a întâmplat prin schimbarea radicală a fusului orar.

Samoa și Tokelau au sărit de la 29 decembrie 2011 direct la 31 decembrie 2011.

Dacă până în acel moment Samoa era ultima țară în care răsărea soarele, după schimbarea fusului orar și renunțarea la ziua de 30 decembrie statul insular era primul în care soarele își făcea apariția.

De ce ziua de 30 decembrie a încetat să existe pentru țările Samoa și Tokelau

Motivul pentru care cele două țări insulare, Samoa și Tokelau, au decis să elimine ziua de 30 decembrie a fost unul economic.

Cele două state situate în Oceanul Pacific au ales să treacă de cealaltă parte a Liniei internaţionale de schimbare a datei în vederea alinierii cu partenerii comerciali din regiune.

Prima țară care a luat această decizie a fost Samoa. Reprezentanții statului au anunțat hotărârea luată în luna mai a anului 2011, motivând că încearcă să își îmbunătățească relațiile cu principalii parteneri comerciali. Este vorba despre Australia și Noua Zeelandă.

Șase luni mai târziu, în luna octombrie a aceluiași an, și Tokelau, o țară vecină cu Samoa, a luat hotărârea să îi urmeze exemplul.

sursa fanatik

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow