23.7 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Tablete cu „două moaşe”. Elevii le vor primi la toamnă

- Advertisement -

Elevii păşcăneni, lipsiţi de posibilităţile tehnice pentru a participa la cursurile online, vor primi tabletele promise abia de la începutul anului şcolar viitor. Nu de la Primăria Paşcani, aşa cum a fost anunţat iniţial, ci din fonduri guvernamentale.

Administraţia locală a anunţat că a suspendat demersurile de cumpărare a dispozitivelor electronice după ce Guvernul României în şedinţa din 8 mai, a alocat 150 milioane de lei în vedere achiziţionării de tablete pentru peşte 250 000 de elevi. Municipalitatea urma să cumpere 759 de astfel de echipamente cu tot cu abonamente la internet dar proiectul de hotărâre nu a mai ajuns pe masa consilierilor, din acest motiv.

Situaţiile cu elevii care vor primi tablete au fost transmise deja de şcoli Inspectoratului şcolar apoi la Ministerul Educaţiei. Achiziţiile vor fi făcute în acesta vara iar echipamentele vor fi distribuite la începutul anului şcolar, dacă va mai fi nevoie, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi. Viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu a precizat ca daca nu vor fi suficiente sau vor aparea noi cazuri de copii cu astfel de probleme, ele ar urma sa fie rezolvate de Primarie.

Conform datelor centralizate de Primăria Paşcani sunt 370 de copii fără astfel de dispozitive iar alţi 389 nu au internet acasă. Cele mai multe solicitări sunt din suburbia Gastesti.
Menţionăm că alte administraţii locale au cumpărat şi distribuit deja tablete elevilor. De exemplu în comună Tătăruşi, chiar de Ziua Copilului vor fi date spre folosinţă elevilor 470 de tablete performante cu acces la internet.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow