18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021
18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021

Tabara de poveste pentru 80 de copii din Humosu, comuna Siretel

„Uniţi pentru Hristos”

C.P. 3 zile de poveste, pentru cei aproape 80 de copiii și zeci de îmbrățișări și zâmbete pentru tinerii voluntari. În data de 31 august-2 septembrie, în parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Humosu, Sireţel, Protopopiatul Paşcani, a fost organizată  o tabără, intitulată „Uniţi pentru Hristos”, de către tinerii din Asociaţia Tineretul Ortodox Român (A.T.O.R.)- filiala Humosu, aflată la cea de a VI-a ediţie.

Totul a început în unitate pentru Hristos, cu Paraclisul Maicii Domnului, după care s-a dat startul bucuriei. Pădurea răsuna la râsetele copiilor și  trimitea câte o adiere de vânt, asupra razelor soarelui, care coborau pe fetele sincere și gingașe ale participanților.

« Simțeam ca locul nostru este acolo și fiecare era important.  Fără ei, echipa nu ar fi fost completa. » (Andreea)

Au dansat, au cantat, au creat, au inventat și au participat la diferite ateliere și sesiuni de discuții, care nu au făcut altceva decât sa îi ţină uniți. Au fost 3 zile în care Biserica, a adunat în jurul ei, copiii cu același gând: uniți pentru Hristos!

Una dintre surprizele, de care au avut parte participanții în cea dea doua zi de tabără, a fost  participarea la un atelier de scrisori. Acolo,  trebuia sa îi scrie Celui care le ştie pe toate, lui Dumnezeu. Liniște peste tot… Cum sa scriu? Ce sa scriu? Cum sa încep? Dar cum ajung la El? Erau întrebările lor frecvente.  Au început să le tremure mâna cu pixul, palmele să le transpire și inima parcă,  nu mai vroia să le stea  în piept. Îl simțeau pe Dumnezeu acolo, lângă ei. Și-au făcut curaj și au început: draga Doamne,… Asta chiar ne-a luat prin surprindere. Nu ne așteptam, au mărturisit la finalul atelierului, participanții.

De asemenea, s-au bucurat de diferite jocuri, o parada, un spectacol de Karaoke și un foc de tabără admirabil. La toate acestea, s-au adaugat și două Liturghii, la care au participat în costum popular. Au fost trei zile, trăite împreună, trei zile în care am pus umăr lângă umăr și cu Hristos în mijlocul nostru, am reușit să facem 80 de copiii fericiți. Pentru unii dintre ei, era prima tabără iar şcoala vă începe, cu aceste amintiri și cu nerăbdare pentru tabăra următoare. În satul nostru, copiii nu au posibilitatea să plece într-o tabără, dar cum Dumnezeu iubește copiii, prin biserica ei au șansa să participe, o dată pe an la aceasta tabără, de 3 zile. ( Pr. Ionuț-Petronel Ailincăi)

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
77 %
1.1kmh
1 %
mie
30 °
joi
34 °
vin
28 °
sâm
25 °
Dum
21 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI