25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Studiu: Milioane de oameni care au făcut Covid-19 nu și-au mai recuperat niciodată mirosul sau gustul (NBC)

Încă mai ai probleme cu simțul mirosului după ce ai avut Covid? Nu ești singurul. 5% dintre pacienții din întreaga lume care au avut Covid-19, adică în jur de 27 de milioane de oameni, încă suferă de pe urma pierderii simțului olfactiv sau gustativ, potrivit unui nou studiu citat de NBC News.

În analiza publicată miercuri în The BMJ, un jurnal medical al Asociației Medicale Britanice, cercetătorii au evaluat 18 studii precedente în care au fost analizate cazurile de pierdere a mirosului și a gustului pe mai multe continente și în diverse grupuri demografice.

În jur de trei sferturi dintre cei afectați și-au recuperat simțurile în cel mult 30 de zile de la îmbolnăvire. Ratele de recuperare s-au îmbunătățit cu timpul, dar în jur de 5% dintre persoane au raportat „disfuncție persistentă” la șase luni de la infectarea cu SARS-CoV-2.

Analiza sugerează că pierderea mirosului și a gustului ar putea fi o problemă de lungă durată care necesită studii mai aprofundate și mai multe resurse medicale pentru pacienții care se confruntă cu simptome persistente.

Rată mai mare a mortalității printre pacienții vârstnici care își pierd mirosul

Pierderea simțului olfactiv este legată de o rată a mortalității mai ridicată la pacienții vârstnici și s-a demonstrat că are un impact major asupra sănătății mentale a celor care suferă de această condiție, potrivit doctorului Zara Patel, rinolog la Universitatea din Stanford.

Continuarea pe DIGI 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow