14.1 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022

Studenții la Filosofie, îndemnați să se angajeze la SRI. Prof. Daniel David: „Un semn de normalitate într-o societate democratică”

Un anunț care atrage atenția zilele acestea a fost postat pe pagina de Facebook a Facultății de Filosofie a Universității din București. Studenții instituției sunt anunțați că își pot începe o carieră în Serviciul Român de Informații. Pot candida „pentru încadrarea ca ofițeri operativi și ofițeri analiști”, ba chiar primesc și o adresă la care să își trimită CV-urile.

„Într-o societate democratică, serviciile trebuie văzute ca instituții democratice. Ele au funcția să ne protejeze și avem de lucrat împreună pentru a proteja democrația. Sigur că întotdeauna serviciile au mijloace specifice, dar, în același timp, au și mijloace transparente. Eu mă bucur când văd că mijloacele transparente devin tot mai cunoscute. Sigur că asta șochează populația, care are un alt stereotip față de servicii, dar eu cred că este un lucru bun. Nu noi criticam serviciile și instituțiile militare că și-au făcut instituții superioare proprii care n-au de fapt competență academică și că ar trebui să apeleze la marile universități când vor să facă doctorate, când vor să caute expertiză avansată? Uite că fac! Sigur că ne șochează în momentul ăsta, dar eu cred că este un semn de normalitate într-o societate democratică”, a comentat la Digi24 Daniel David, psiholog și rector la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Continuarea pe DIGI 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow