14.1 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022

VIDEO. Laboratorul care îi pregăteste pe oameni pentru a doua viață. Ce este și cum se face crioconservarea

Crioconservarea este o zonă experimentală de cercetare în care corpurile unor oameni în moarte clinică sunt înghețate la -196C, astfel încât să poată fi resuscitate ulterior, când progresele medicale vor permite acest lucru. Cercetătorii de aici recunosc că nu există nicio garanție, iar procedura în sine este privită cu scepticism de experții medicali. Dar adepții acestei tehnici futuriste, inclusiv numeroșii clienți, sunt dispuși să o încerce, relatează BBC.

„Când o persoană este declarată decedată, înseamnă că medicii nu o mai pot ajuta. Dar nu sunt cu adevărat morți, aproape totul în ei este viu, de aceea le pot fi prelevate organele. Așa că noi spunem: nu renunțați la acea persoană, trimiteți-o la noi, le vom proteja celulele și îi vom îngheța pacientul la temperaturi extrem de scăzute, așa vor avea șansa să fie resuscitați când va exista tehnologie suficient de avansată”, spun reprezentanții Alcor, un laborator de crioconservare.

În lume, numai trei companii comercializează criogenia: două sunt americane – Alcor și Cryonics Institute -, iar cea de-a treia este rusească: KrioRus.

În funcție de opțiunile alese, sunt conservate numai capul (pentru cei care mizează pe faptul că medicina viitorului le va putea da un corp nou-nouț) sau corpul întreg.

Cum funcționează procedura? Odată ce decesul este pronunțat legal de un medic, corpul pacientului trebuie să fie pregătit cât mai rapid pentru transport la centrul de criogenare. Ideal este ca intervenția să nu dureze mai mult de șase ore de la moartea clinică, pentru a limita degradarea organismului, care este extrem de rapidă.

Continuarea pe DIGI 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow