Sportivii din Pașcani merg la europenele de Qwan Ki Do

Slider

Sportivii din Pașcani merg la europenele de Qwan Ki Do

Sportivii din Municipiu, de la Clubul Long Ho din Pașcani sunt în antrenamente în această perioadă pentru a participa la campionatele naționale și europene stabilite în acest an. Au nevoie de bani pentru deplasări, cazare și masa karatiștilor și echipei care îi însoțește. Au adus medalii de fiecare dată și este important pentru Club să mențină numele orașului și țării cunoscut.

Nu este an ca sportivii de la Clubul Long Ho din Pașcani să nu participe și să fie pe podium la campionatele naționale și europene specifice acestui sport. Și în 2018 este o listă lungă de competiții însă banii pentru participări sunt puțini. Au fost făcute solicitări la administrația locală pentru a susține o parte din cheltuieli mai ales la cea din Spania care este programată la jumătate lunii aprilie. Aici vor reprezenta România 8 sportivi, dintre care și din Pașcani. Până atunci însă mai este campionatul pentru copii și juniori de la Botoșani, iar în aprilie Campioantul de la Iași pentru seniori. În decembrie este cel de la Roman cu specific arme tradiționale. Vezi datele exacte în cadrul știrilor INFOBIT.

Pentru că România este cunoscută la nivel mare prin sportivii, artiștii sau oamenii de cultură, Clubul din Pașcani dorește participarea la campionatul european fiind și o formă de verificare și cooperare cu toți cei prezenți dar și o cale bună de comunicare.

Costurile necesare, suportate în mare parte din cheltuielile proprii, ajung în jur de 40 mii lei.

În acest moment la Clubul din Pașcani sunt înscriși peste o sută de sportivi cel mai mic având câțiva anișori. De câteva ori pe săptâmână au loc câte două ore de antrenamente intense. Instructorii au contract de voluntariat, ei nu încasează bani pentru ceea ce predau. Din banii obținuți din plata abonamentelor sunt cumpărate echipamente și sunt organziate tot felul de evenimente.

Slider