19.1 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Spital, DSP şi Ministerul Sănătăţii, chemaţi în judecată de fiul unei paciente care a murit la Paşcani

- Advertisement -

Un bărbat din judeţul Iaşi susţine că incompetenţa celor trei instituţii i-ar fi grăbit sfârşitul mamei. El cere daune morale de 175.000 de euro.

Procesul prin care au fost chemate la bară conducerea Spitalului Municipal Paşcani, Direcţia de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii a fost înregistrat în primă fază la Judecătoria Paşcani. Deoarece suma solicitată de reclamantă excede competenţa instanţei din Paşcani, judecătorii de acolo au declinat cauza la Tribunal, acolo unde urmează ca procesul să se judece.

În cererea de chemare în judecată formulată de M.A. se arată că acesta cere daunele “pentru suferinţa şi moartea pe care au produs-o mamei sale”. M.A. spune că mama sa ar fi murit din cauza nepăsării, dezinteresului şi lipsei de tratament corespunzător. El acuză sistemul medical în ansamblu, pe care îl numeşte “ucigaş, de exterminare”.

Cele mai mari daune solicitate de ieşean, 100.000 de euro, sunt cerute de la conducerea Spitalului din Paşcani, precum şi de la personalul medical de la secţia de paliative. Alţi 25.000 de euro cere bărbatul de la DSP, instituţie care este acuzată de “nerespectarea apărării drepturilor lor prin cercetarea cazului în mod necorespunzător, subiectiv, fără să se ţină cont de gravitatea cazului că cineva a fost ucis cu premeditare în chinuri groaznice“.
La rândul lor, reprezentanţii ministerului de resort sunt acuzaţi că nu au trimis corpul de control la Paşcani, pentru a verifica cele sesizate de M.A. “Aceste pretenţii nu pot fi considerate o îmbogăţire nejustificată aşa cum este posibil să invoce aceşti pârâţi care sunt nişte asasini deoarece în comparaţie cu suferinţa provocată şi viaţa distrusă şi luată unui om în mod intenţionat, sumele solicitate cu titlu de pretenţii sunt infime.”

Instituţiile reclamate au depus întâmpinări în instanţă, din cea înaintată de spital rezultând că mama lui A.M., în vârstă de 88 de ani, a fost internată la unitatea spitalicească în septembrie 2019, fiind grav bolnavă. Femeia ar fi fost internată malnutrită şi deshidratată şi a murit la scurt timp. “Nu există în cauza de faţă o răspundere civilă delictuală, lipsind orice legătura de cauzalitate între deces şi actul medical de care a beneficiat aceasta, în cauză fiind pur şi simplu vorba de o persoană foarte în vârstă cu multiple afecţiuni medicale al cărei organism a cedat treptat pe fondul acestor afecţiuni, şi nicidecum pe o ipotetică culpă medicală”, au precizat reprezentanţii DSP.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow