27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Solidaritate fără frontiere: Cinci refugiate, găzduite de părintele din Sodomeni

Zeci de refugiați ucrainieni încearcă se integreze în comunitatea din Pașcani și localitățile apropiate, după ce persoane cu suflet mare le-au oferit cazare și sprijin. Un astfel de caz este cel al preotului Mihai Dascălul, paroh al Bisericii “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din suburbia Sodomeni a municipiului Pașcani. Părintele a luat în grijă cinci refugiate din Ucraina, care au fugit din calea bombardamentelor la începutul lunii martie

Prima dintre ele a ajuns în România în data de 9 martie: Larisa Sidorenko, 54 de ani, o asistentă medicală din Zaporojie, însoțită de animalul ei de companie, un cățel.

Mai apoi, pe 12 martie au venit Rita Zabiiaka, o mama în vârstă de 54 de ani și cele trei fete ale sale: Victoria, în vârstă de 27 de ani, Evelina, de 22 de ani și Ruslana, 16 ani, din Krivoi Rog, un oraș situat în sudul Ucrainei. Tatăl fetelor a rămas lupte în război.

Părintele spune cele cinci ucrainence își doresc se integreze în comunitatea locală pe perioada în care vor stă în RomâniaUna dintre ele, Victoria, o tânăra cu o voce deosebită, a încercat își facă cunoscut talentul și a cântat la o pensiune-restaurant din apropierea Pascaniului. Ea povestește oamenii au fost impresionați de situația ei și au primit-o într-un mod foarte călduros. În țara natală, Victoria era membră a unei orchestre naționale, cânta la evenimente și era și traducător. O viață pe care a trebuit să o lase în urmă pentru a scapă cu viață atât ea cât și familia ei.

Persoanele care doresc îl sprijine pe părintele Mihai Dascălul îl pot și la parohia “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din suburbia Sodomeni.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow