23 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022

Solicitaţi bani de la Primărie, pentru reabilitarea termică a blocurilor

- Advertisement -

Dacă locuiţi la bloc şi aveţi nevoie de bani pentru anveloparea termică a construcţiei, trebuie să ştiţi că vă puteţi adresa Primăriei Paşcani pentru a suporta o parte din cheltuieli. Se poate ajunge că până la 90% din nota de plată să fie achitata din fonduri de la bugetul de stat şi cel local. Este important că astfel de cereri să fie depuse cât mai repede, până la dezbaterea şi aprobarea bugetului , pentru că sumele necesare să fie cuprinse în lista de investiţii.
Solicitările pot fi făcute doar prin intermediul asociaţiilor de proprietari, cu condiţia ca pentru fiecare clădire să fie aceeaşi soluţie tehnică. Asta însemna că într-un bloc cu mai multe scări şi posibil cu mai multe asociaţii, toate trebuie să sprijine acelaşi demers, precizează un reprezentant al Primăriei Paşcani.

Cererea trebuie să fie însoţită şi de hotărârea Adunarii Generale a asociaţiei precum şi de semnăturile locatarilor.
Conform prevederilor legale administratia locală trebuie să asigure cheltuielile de proiectare, pentru studiul energetic şi expertiza tehnică. Primăria Paşcani susţine că a alocat 40.000 de lei, în anul 2017, dar banii nu au fost cheltuiţi pentru că dosarul era incomplet.
În cea de-a doua etapă, cea de execuţie, Guvernul acoperă cca 60% din cheltuieli din fondul anual rezervat, Primăria cca 30% iar locatarii, nu mai puţin de 10%.

Până acum doar 3 asociaţii au depus astfel de cereri pentru anveloparea blocurilor C5, scările A şi B, de pe strada Mihail Kogălniceanu şi P9 de pe Dragoş Voda. Dosarele nu au fost trimise încă pentru finanţare din cauza procedurilor greoaie dar şi a lipsei de interes a administraţiei locale. Singurele blocuri reabilitate termic la Paşcani sunt T6 şi T7 de pe strada Moldovei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow