4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Societatea pășcăneană de salubritate are doi directori generali – DOC

Situație nemaiîntâlnită la societatea pășcăneană de salubritate. Conform Registrului Comerțului, unitatea are în momentul de fata doi directori generali. Este vorba despre fostul manager, Leonard Ursu și actualul manager, Dumitru Chiurariu.

Problemele au apărut din cauza faptului ca fostul director nu a fost revocat din funcție printr-o hotărâre a Consiliului Local. În lipsa documentului, nu au putut fi făcute modificarile la Registrului Comerțului, conform precizărilor unui reprezentant al instituției.

Primarul municipiului, Marius Pintilie, a fost surprins sa afle de aceasta situație. El a precizat ca Primăria va rezolva aceasta problema și va face modificarile necesare conform prevederilor legale. Edilul susține ca nu ar trebuie sa fie probleme de reprezentare și de natura juridica deoarece Consiliul Local, unicul acționar al societății a decis ca noul administrator și director general de la CLP ECO SERV sa fie Dumitru Chiuariu.

Leonard Ursu a fost schimbat din funcția de manager la sfârșitul lunii iunie. La acea vreme, Consiliu Local a aprobat un proiect de hotărâre propus de primar prin care a fost schimbată structura de conducere a societății. S-a renunțat la Consiliul de Administrație format din cinci membri și la managerul în funcție, pentru a fi numit un nou administrator și director interimar. Hotărârea a fost aprobată desi mandatul fostului manager încă este în vigoare pana anul viitor.

În legătură cu aceasta situație, Leonard Ursu, spune ca este vorba despre un abuz al actualei administrației și ca a atacat în instanță HCL.

Este foarte posibil ca municipiul Pașcani sa plătească despăgubiri dacă se considera ca din punct de vedere legal fostul manager încă mai este în funcție, care ar putea fi imputate consilierilor locali care au votat hotărârea. Leonard Ursu a precizat ca are în intenție sa deschidă un proces civil în acest sens.

Menționăm ca în ședința de la sfârșitul acestei luni sunt supuse dezbaterii și aprobarii Consiliului Local, proiectul de buget și lista de investiții pentru anul în curs de la societatea de salubritate, cu câteva luni întârziere, precum și noua organigrama. Reorganizarea propusă de primar și aprobată în iunie a avut ca scop reducerea cheltuielilor de personal. Insa, din documente propuse acum spre aprobare nu reiese acest lucru.

 

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow