-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Patru internări pe secția ATI COVID din Pașcani. Doi pacienți transferați de la Iași

Pascaniul incepe din nou lupta cu virusul COVID 19. S-au facut primele internari in sectia ATI COVID de la Spitalul de Urgente din municipiul Pascani, dupa o buna perioada de liniste. Desi in urma cu cateva zile, sectia era goala, pe 24 august seara, au fost transferati doi pacienti de la Spitalul Sfantul Spiridon Iasi, diagnosticati cu acest virus, deoarece in Iasi nu mai erau paturi de terapie intensiva libere.

In aceeasi seara, au mai fost facute alte doua internari pe aceeasi sectie. Doua persoane pozitive COVID 19 au fost aduse la Compartimentul de Primiri Urgente din Pascani, iar in urma evaluarii, au avut nevoie de terapie intensiva.

Asadar, joi, 26 august 2021, in jurul pranzului, erau ocupate patru paturi din total de sase. Pacientii au varste cuprinse intre 50 si 75 de ani, iar trei sunt din zona Pascaniului.

Starea lor este grava, o persoana este intubata, iar celelalte, cu ventilatie non-invaziva.

Desi nu exista o confirmare oficiala, medicii nu exclud varianta ca cei patru pacienti sa fie infectati cu tulpina DELTA, considerata extrem de contagioasa.

La Spitalul General CF, unde sunt tratate cazurile usoare si medii cu virusul COVID 19, deocamdata nu este internata nici o persoana. Sunt 22 de locuri libere.

Mentionam ca incidenta cazurilor de infectari in municipiul Pascani este la un nivel scazut in ultima perioada, iar in ziua de 25 august a.c., conform raportarilor facute de Institutul National de Sanatate Publica, era de 0,28 la mia de locuitori.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow