3.9 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Slujba de mâine, condusă de IPS Teofan alături de cunoscuţi ierarhi din România şi Moldova

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a finalizat pregătirile pentru slujba de joi, 14 octombrie, de ziua hramului Sfintei Paras­cheva. Tradiţional, slujba este condusă de către Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, care va fi însoţit pe scena amplasată în dreptul pietonalului Ştefan cel Mare de o parte dintre cei mai cunoscuţi ierarhi din România şi Republica Moldova.

Au fost făcute pregătiri speciale pentru ca accesul să fie limitat şi măsurile sanitare să fie respectate pe cât posibil. Pe Pietonal se va sta pe scaune.

Au fost făcute pregătiri speciale pentru ca accesul să fie limitat şi măsurile sanitare să fie respectate pe cât posibil. Invitaţii vor sta pe scaune aşezate distanţat pe pietonal, în faţa scenei, zona fiind împrejmuită cu garduri, iar jandarmii vor limita accesul după ocuparea integrală a locurilor. Vor fi amplasate şi ecrane pentru ca cei care nu au prins loc să poată vedea cât mai bine din zonele laterale. Slujba va fi transmisă şi pe două ecrane amplasate în zona rândului de pelerini, în curtea interioară unde şerpuieşte coridorul de garduri de peste un kilometru.

Puţin peste 50.000 de pelerini s-au închinat până acum la Iaşi la moaştele Sfintei Parascheva, în cursul zilei de ieri rândul fiind doar de câteva sute de metri, cu cel mult 250 de persoane în perioada cea mai aglomerată. Până în prezent, Jandarmeria nu a raportat incidente speciale, cu excepţia amendării unor persoane în weekendul trecut, care au vrut să vină la rând fără să aibă certificatul verde, Iaşul fiind în carantină pe perioada nopţii, în timpul weekendului, în urma incidenţei crescute.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Fara apa la robinet pana luni, din cauza unei avarii la o conducta

INFORMARE APAVITAL: "În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situaţie de...

Avarie la aducțiunea pentru apa. Furnizarea a fost întreruptă in Pașcani si suburbiile Lunca, Bosteni si Sodomeni

"În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situaţie de a...

Cum să stai mai puțin timp pe rețelele sociale: s-ar putea să fii dependent de dopamină digitală

Multe persoane își fac griji cu privire la timpul pe care îl alocă zilnic rețelelor sociale. În...

Ce riști dacă ești prins cu certificat verde fals! Fapta penală pentru care ești acuzat

A devenit o modă ca românii nevaccinați să încerce să fenteze legea. Astfel, mai multe persoane au...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI