20.5 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
20.5 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

SIMPOZION LA CASA DE CULTURĂ PAȘCANI – „MIHAIL SADOVEANU ȘI BASARABIA – VIDEO

Zilele dedicate marelui scriitor nascut la Pascani, Mihail Sadoveanu, s-au incheiat sambata, 10 noiembrie, la casa de cultura din municipiu care ii poarta numele. De la ora 11:00, in Galeria de Arta Arcadia a avut loc traditionalul simpozion in cinstea marelui prozator. Tema din acest an a fost legata de Centenarul Marii Uniri. S-a discutat despre  „Mihail Sadoveanu si Basarabia. Locul lui Sadoveanu in istoria literaturii romane”.

Prelegerile au fost sustinute de conf. univ. dr. Antonio Patras si Loredana Cuzmici, de la Facultatea de Litere a Universitatii Al. I. Cuza din Iasi si profesor dr. Mircea Platon, redactorul sef al revistei Convorbiri Literare.

Moderatorul simpozionului a fost profesorul pascanean, Ionut Haratu.

Mentionam ca Mihail Sadoveanu a fost un scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician și om politic român. Este unul dintre cei mai importanți și prolifici prozatori români din prima jumătate a secolului al XX-lea, având o carieră ce se întinde pe parcursul a cincizeci de ani.

SIMPOZION LA CASA DE CULTURĂ PAȘCANI - „MIHAIL SADOVEANU ȘI BASARABIA

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.5 ° C
22.1 °
19.1 °
70 %
2.5kmh
0 %
Dum
30 °
lun
34 °
mar
26 °
mie
29 °
joi
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI