25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Simpozion dedicat academicianului pășcănean Constantin Ciopraga – VIDEO

Sâmbătă , pe 14 mai, la Casa Municipală de Cultură Mihail Sadoveanu din Pașcani, a avut loc cea de-a VII-a ediție a Simpozionului dedicat academicianului Constantin Ciopraga, un eveniment cu tradiție pentru iubitorii de literatură. 

Întâlnirea a avut loc în sala Arcadia a instituției, începând cu ora 11.00.  Anul acesta, tema abordată a fost ,,Constantin Ciopraga, o conștiință în istorie”.  Evenimentul s-a bucurat de prezența mai multor personalități ale Universității ,,Ștefan cel Mare” din Suceava.

Constantin Ciopraga, o personalitate marcantă a culturii române, rămâne în memoria celor care l-au cunoscut şi admirat drept un model de intelectual.  La activitate, alături de organizatori a fost prezentă și fiica academicianului, Magda Ciopraga, cadru universitar.

Constantin Ciopraga s-a născut pe 12 mai 1916. A fost critic şi istoric literar, poet, memoralist, profesor universitar și membru de onoare al Academiei Române. A scris un număr impresionant de articole şi studii de istorie literară, colaborând la multe din publicaţiile de specialitate din România. A semnat volume de referință, dintre care pot fi amintite monografiile dedicate scriitorilor Calistrat Hogaş (1960), George Topârceanu (1966) sau Mihail Sadoveanu.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow