23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

Pericole pentru copii într-un loc de joacă din Pașcani. Aleșii locali spun că vor interveni

Pericole pentru copii, în parcul din spatele pieței agroalimentare din zona Deal a municipiului Pașcani.  Un complex de cățărat din beton s-a degradat, scoțând la iveală structura din metal. Mai mult, dispozitivul s-a transfomat într-un coș de gunoi din cauza celor care nu nimeresc tomberonul și aruncă gunoaiele la întâmplare. Nu este singurul exemplu, în aceeași locație, mai sunt câteva echipamente de joacă care necesită reparații.  

Reprezentanții administrației locale spun că s-a făcut o inventariere în spațiile de joacă pentru copii și totodată un necesar cu elementele lipsa, rulmenți, lanțuri, șuruburi, etc. iar problemele ar urma să fie remediate în perioada următoare. Viceprimarul Cristian Rățoi a precizat că după ce vor fi achiziționate toate materialele pentru reparații vor începe și lucrările. Precizările au fost făcute în cadrul conferinței săptămânale de presă de joi, 12 mai.

De precizat este și faptul că din 2019 și până în prezent în municipiul Pașcani nu s-a amenajat nici un parc de joacă pentru copii, singurele lucrări făcute fiind cele de întreținere în locurile existente. Urmează să fie dotat cu echipamente noi parcul de joacă din spatele blocului Moldova din zona Deal a municipiului, pentru care municipalitatea a scos la licitație, prin achiziție directă, un contract în valoare de 130 000 de lei, bani din bugetul local, pentru mai multe dispozitive de joacă, ce vor fi montate în locația respectivă.  Potrivit viceprimarului, Cristian Rățoi, piesele vechi de mobilier care sunt în stare bună, vor fi refolosite pentru înființarea unui parc într-una din suburbiile, Blăgești, Sodomeni sau Boșteni, unde nu este nici un loc de joacă pentru copii. În suburbiile Gâștești și Lunca singurele spații de joacă sunt la școli sau grădinițe.

Foto- parcul din spatele pieței agroalimentare din zona Deal a municipiului Pașcani.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow