24.2 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
24.2 C
Paşcani
marți, august 3, 2021

Servicii publice noi la Paşcani. Cine va administra cimitirele, parcările şi ştrandul?

Consiliul local al municipiului Paşcani a hotărât în şedinţă din 29 august înfiinţarea a trei noi servicii publice. În acest sens au fost aprobate studiile de fundamentare, caietele de sarcini, regulamentele de funcţionare dar şi modelele contractelor de delegare la propunerea primarului Dumitru Pantazi.
Este vorba despre înfiinţarea serviciului public privind administrarea cimitirelor, cel pentru întreţinerea administrarea şi exploatarea ştrandului municipal şi cel pentru parcările cu plată.
Edilul municipiului a spus că noile servicii urmează să fie delegate, iar hotărârile vor fi luate tot de consilieri. Deocamdată nu se ştie dacă ele vor fi date spre exploatare uneia dintre societăţile din subordinea Consiliului Local, RAGCL sau salubritate sau dacă vor fi scoase la licitaţie pentru a fi preluate de societăţile private. Primarul Pantazi a precizat că se va consulta cu specialişti în domeniu pentru a lua o decizie.

De cealaltă parte,  consilierii din opoziţie propun înfiinţarea unei noi societăţi care să preia în administrare cele trei serviciii publice, pe motiv că regia de termoficare şi salubritatea au datorii. Noua societate ar urma să aibă ca acţionar unic,  tot Consiliul Local.

Primarul municipiului a atras atenţia că vor fi probleme serioase cu administrarea cimitirelor mai ales a celor din suburbii. Asta deoarece o parte din terenurile bisericilor au fost trecute în domeniul public deşi ele au fost primite că donaţie de la credincioşi.

Deocamdată nu se ştie când vor fi funcţionale noile servicii. Ele sunt necesare având în vedere că numărul de maşini a crescut foarte mult iar parcările sunt insuficiente. De asemenea cimitirele sunt pline iar amenajarea celui nou este o prioritate pentru comunitate. La Primărie au fost deschise liste de aşteptare pentru obţinerea unui loc de veci, unde sunt deja inregistrate câteva zeci de cereri.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
24.2 ° C
26.7 °
23.5 °
48 %
3.1kmh
75 %
mar
23 °
mie
28 °
joi
33 °
vin
28 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI