4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Service auto inchis pentru o copie de buletin expirata. Sorin Olariu sustine ca a fost executat politic, pentru ca a indraznit sa il critice pe primar

Un consilier local din Pascani acuza Primaria municipiului de abuzuri impotriva unor oameni de afaceri, iar motivele ar fi de natura policita. Sorin Olariu de la PMP sustine ca obtinerea Acordului territorial de functionare este conditionata de prezentarea unor documente solicitate de primar, dar care nu sunt prevazute de hotararea Consiliului Local nr 216 din 2015, care reglementeaza acesta activitate.

Printre ele se afla, certificatele de urbanism si autorizatiile de constructie dar si avize de la DSP si DSV , in unele cazuri. Mai mult, functionara de la Compartimentul de Avize si Autorizatii este acuzata ca ar fi actionat intentionat pentru ca societatea sa sa nu obtina documentul solicitat, in termenul prevazut de lege.
Olariu spune ca in loc de Acordul de functionare a primit o adresa in care Primaria ii spune sa nu desfasoare activitati comerciale fara documentul respectiv, pana cand nu vor fi prezentate actele solicitate. Mai exact, service-ul auto a fost inchis, iar la poarta a fost pus doliu, pe motiv ca la dosar a fost depusa o copie expirata dupa actul de identitate iar activitatea nu ar fi corelata cu continutul documentelor prezentate. Consilierul pascanean povesteste ca a fost, de cateva ori, in biroul functionarului pentru a se interesa de parcursul dosarului dar nu a fost informat ca trebuie sa aduca o alta copie, iar rezultatul l-a aflat, mai intai, de la o emisiune tv.

Olariu sustine ca principalul vinovat de acesta situatie ar fi chiar primarul municipiului, Marius Pintilie si ca astfel de actiuni creaza probleme si chiar blocaje mediului de afaceri local, asa cum s-a intamplat cu service-ul auto inchis dupa 20 de ani de activitate. Problema ar ruma sa fie clarificata in instanta.

Primarul municipiului a anuntat ca va fi supus aprobarii Consiliului Local un nou regulament privind modul de eliberare a avizelor teritoriale de functionare. El a precizat si ca noile cerinte sunt cu scop preventiv si in acord cu prevederile legale, dupa ce activitatea unei societati comerciale a fost inchisa in urma unei hotarari juduecatoresti.

Mentionam ca Sorin Olariu este unul dintre cei mai vocali critici la adresa Primariei Pascani, atat in Consiliul Local cat si pe retelele de socializare. El a adus in atentia opiniei publice faptul ca una dintre societatile primarului Marius Pintilie a ocupat ilegal si detine mai multe suprafete de teren din domeniul public, fara sa plateasca si fara o parte din autorizatiile necesare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow