13.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Sentință inedită: un ieșean are interzis în baruri sau magazine care vând alcool

Bărbatul și-a ucis prietenul cu parul de la sârma de rufe.

Un sexagenar îşi va petrece cinci ani în spatele gratiilor după ce şi-a ucis cu parul un prieten. Pedeapsa minimă pentru omor este de 10 ani de închisoare, dar magistraţii Tribunalului au luat în calcul toate circumstanţele atenuante aplicabile în acest caz, de la felul în care au decurs evenimentele până la comportamentul victimei şi vârsta agresorului. Incidentul a avut loc în seara zilei de 11 august a anului trecut. Dănuţ Gabură locuia în satul Mogoşeşti, împreună cu concubina, ambii fiind cunoscuţi drept consumatori de băuturi alcoolice. În ziua respectivă, Gabură lucrase la un consătean, pe care îl ajutase la cosit, şi consumase 2 litri de bere. Întors acasă, l-a văzut pe I.A. trecând la deal, prin ograda sa. A crezut iniţial că I.A. se duce la furat porumb la o vecină, aşa că nu i-a dat atenţie.

După câteva minute, Gabură l-a văzut însă coborând, tot prin grădina lui. S-a îndreptat spre el, întrebându-l ce caută în grădina lui. I.A. nu i-a răspuns. Mai mult, l-a lovit pe Gabură cu o piatră pe care o ţinea în mână. Surprins, Gabură a luat prăjina cu care sprijinea sârma pentru rufele puse la uscat şi l-a lovit în cap pe prietenul său. Acesta a căzut la pământ, iar Gabură a continuat să-l lovească. Într-un târziu s-a oprit şi şi-a întrebat prietenul dacă l-a lovit tare. Cum acesta nu răspundea, s-a dus în casă şi a sunat la ambulanţă. Aceasta a venit în scurt timp, dar medicii nu au mai putut face mare lucru. Au încercat să-l resusciteze pe I.A., fără succes.

În faţa anchetatorilor, Gabură şi-a recunoscut faptele, regretându-le. În analiza cazului, judecătorii au reţinut faptul că agresorul era un fost tinichigiu, cunoscut în general ca o persoană liniştită şi respectuoasă. Magistraţii au pus omorul pe seama faptului că Gabură a fost provocat, el fiind cel atacat de victimă, care intrase în curtea sa seara târziu. Circumstanţele luate în calcul au dus la o pedeapsă apropiată de minimul special permis de Codul Penal. În plus, lui Gabură i s-a interzis ca timp de trei ani după eliberare să mai intre în baruri sau în alte spaţii comerciale în care se consumă alcool. Totodată, judecătorii au redus mult din cuantumul daunelor civile cerute de familia victimei, apreciat ca fiind „vădit exagerat”. Mama, fratele şi surorile lui I.A. ceruseră în total 200.000 lei ca despăgubiri, dar magistraţii au considerat că 20.500 de lei sunt suficienţi. Sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel de rudele victimei, instanţa urmând să se pronunţe pe 1 aprilie.

Sursa Ziarul de Iași

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI