23.7 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Sens giratoriu la intrarea în Târgu Frumos. Șoferii vor intra pe un drum cu două benzi în oraș

- Advertisement -

Un nou sens giratoriu la ieșirea din orașul Târgu Frumos va apărea la intersecția drumului național 28B spre municipiul Botoșani și șoseaua națională spre Roman. Sensul giratoriu va apărea la kilometrul 0 al proiectului legat de modernizarea rutei care duce spre Botoșani

Surpriză pentru șoferii care tranzitează drumul național Iași-Târgu Frumos. La intrarea în oraș va apărea un nou sens giratoriu, proiect inclus în investiția legată de modernizarea șoselei DN 28B spre Botoșani. Sensul giratoriu va apărea la kilometrul 0 al proiectului.

Practic, sensul giratoriu va fluidiza traficul rutier dintre cele două șosele administrate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, respectiv DN 28B Târgu Frumos-Botoșani și DN 28 (E583) spre Roman. Noul sens este inclus în investiția realizată de asocierea SC Aqua Parc SRL (lider) – SC Mavgo Holdong SRL – Vahostav SK – Trameco SA, valoarea totală a lucrării fiind de 51 de milioane de euro.

Sens giratoriu la intrarea în orașul Târgu Frumos

Noul sens giratoriu ar urma să fie construit la intersecția celor două drumuri naționale, în dreptul unei stații de benzinărie, și va avea circa 75 de metri, cu totul, conform schiței proiectului. Sensul va avea patru benzi, câte două pe fiecare sens de mers, spre DN 28, și alte 3 benzi spre DN 28B spre Botoșani. Proiectul va fi realizat la finalul investiției privind modernizarea DN 28B Târgu Frumos- Botoșani de către asocierea care a câștigat licitația derulată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Drumul național DN 28B va fi modernizat și extins, de la 7 la 9 metri, cu o bandă pe fiecare sens. Practic, platforma drumului va fi lărgită la 9 metri, compusă din partea carosabilă de 7 metri, cu două benzi de 3,50 metri fiecare, și două acostamente a câte 1 metru. Drumul va fi prevăzut cu 9 poduri, dintre care unul nou și alte 8 reabilitate. Cele 8 poduri vor fi refăcute la km 10+307, km 25+420, km 37+748, km 42+966, km 43+365, km 45+647, km 47+540 și km 57+889.

De asemenea, va fi realizat un pod nou la km 21+833. Proiectul cuprinde și reabilitarea a 43 de podețe și construirea altor 61, dar și aducerea a 36 de intersecții la nivel. Firmele care au câștigat licitația vor derula lucrări în localitățile Târgu Frumos, Hârlău, Balș, Cotnari, Ceplenița, Scobinți și Deleni din județul Iași. Vor mai fi efectuate lucrări în localitățile Flămânzi, Frumușica, Coșula, Cristești, Bălușeni, Curtești și Copălău din județul Botoșani.

Sensuri giratorii pe drumul național care iese din municipiul Iași

Pe drumul național 28 a apărut o altă girație, în zona localității Lețcani. Sensul a fost montat pe DN 28, la km 60+470, la intersecția cu DJ 248B Bogonos. Pe șoseaua respectivă a fost luat în calcul și un sens în zona orașului Podu Iloaiei, în dreptul sediului primăriei din localitate. Acest proiect se află însă la stadiul de discuții, în calcul fiind luată și o centură ocolitoare prin zona de sud a orașului.

Investiția ar urma să fie realizată pe o porțiune de 4 kilomeri pe traseul DE583 – Holm – Cosițeni, cu ieșire prin localitatea Budăi. Lucrările la sensul giratoriu de la Târgu Frumos ar urma să înceapă în cursul acestui an.

Sursa BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow