9.1 C
Paşcani
miercuri, aprilie 24, 2024

FOTO | Bariera de la Blăgești a fost redeschisă. Circulația înspre și dinspre suburbie spre DN 28A este în continuare interzisă

Bariera peste calea ferată către suburbia Blăgești a fost redeschisă miercuri, 13 aprilie, după două zile de la închidere. Totodată a fost deblocat și drumul care duce în DN 28A, după ce a fost îndepărtat parapetul de beton pus de muncitorii de la Primăria Pașcani la începutul acestei săptămâni.

Oficial însă, accesul înspre și dinspre suburbie spre DN 28A rămâne în continuare interzis, prin regulile de circulație, chiar dacă șoferii trec prin zona cu riscul de a rămâne fără permis.

Măsurile de miercuri, pentru deblocarea drumului, au fost luate pentru a le corecta pe cele din ședința comisiei de circulație de pe 8 aprilie. Atunci s-a hotărât interzicerea circulatiei rutiere pe la bariera de la Blăgești timp de șase luni, în urma unei adrese de la Poliția Rutieră prin care administrația locală era înștiințată, din nou, că accesul în DN 28A de pe porțiunea de drum care face legătura cu strada Avram Iancu nu este autorizat.

Miercuri, administrația locală a precizat că sunt documentele care demonstrează faptul că trecerea la nivel cu calea ferată ce face legătura între străzile Avram Iancu Tronson I și Avram Iancu Tronson II a fost închisă nejustificat.

Printr-un comentariu pe pagina de Facebook, administrația locală precizează că „are în vedere realizarea unei treceri între DN28A și Avram Iancu Tronson 2, într-o variantă agreată de un specialist în domeniu, însă problema actuală este faptul că terenul nu este în totalitate în proprietatea Municipiului Pașcani, ci a unor persoane fizice”.

Precizăm că bbariera de la Blăgești a fost închisă în anul 2011, în urma unor accidente rutiere și a fost redeschisă în anul 2013 după ce fostul primar Grigore Crăciunescu a cheltuit din bugetul local cca 1,4 milioane de lei pentru amenajarea unui drum de legătură. La acea vreme s-a obținut doar avizul de la CFR, nu și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Mai mult, într-un raport din 2013, Curtea de Conturi arăta că nu a fost făcută recepția finală a lucrărilor și că sunt necesare măsuri suplimentare pentru exploatarea investiției în deplină siguranță. Inspectorii au solicitat documente justificative pentru cheltuirea banilor și recuperarea prejudiciilor, în contextul în care o parte din lucrări au fost făcute fără temei legal și pe terenurile unor cetățeni.

De atunci și până acum reprezentanții administrației locale au încercat să găsească o soluție pentru rezolvarea problemelor, iar unele au fost deja rezolvate.

Alte articole