27.4 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
27.4 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Sedinta de indata pentru investitii la Spitalul de Urgente Pascani. Guvernul vrea sa deconteze 3,7 milioane de lei din fonduri UE

Legislativul păşcănean este convocat în şedinţa de îndată, marţi 7 august de la ora 10.00. Pe ordinea de zi se află două proiecte de hotărâre, care, dacă vor fi duse la bun sfârşit, ar aduce în conturile unităţii medicale aproape 3,7 milioane de lei din fonduri europene.

Ele au fost iniţiate la propunerea Ministerului Sănătăţii în urma unei întâlniri de lucru cu şefii judeţelor şi managerii spitalelor, pe data de 4 iulie. Mai exact Guvernul intenţionează să depună mai multe cereri de finanţare la nivel regional, “în vederea rambursării sumelor plătite din resurse proprii ale spitalelor, ale bugetelor locale sau de stat pentru investiţii în centrele UPU dotare şi infrastructura în perioada 2014 – 2020”.

În proiectul pentru regiunea Nord Est, vor fi cuprinse judeţele Iaşi, Bacău, Botoşani, Suceava, Neamţ şi Vaslui în timp ce UAT Judeţul Iaşi, UAT Municipiul Iaşi, UAT Municipiul Paşcani, Spitalul de Urgenţă Paşcani, Spitalul Clinic dr. CI Parhon, Spitalul Clinic de Urgenţă prof. Dr Nicolae Oblu, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Sfânta Maria” vor semna un acord de parteneriat.

Data limită de depunere a dosarelor este 13 august, dar înainte, proiectele trebuie aprobate de consilierii locali şi judeţeni.

Conform documentelor, Spitalul din Paşcani a făcut şi mai are de finalizat investitii de 2,8 milioane de lei pentru “Îmbunătăţirea accesului populaţiei din Judeţul Iaşi la Servicii Medicale de Urgenţă”.

Suma urmează să fie rambursata din fonduri europene, dacă cererea Guvernului va fi aprobată. În schimb administraţia locală trebuie să deconteze, mai întâi, cheltuieli neeligibile şi partea de cofinanţare în suma totală de 45.000 de lei.

De asemenea spitalul păşcănean ar mai avea de primit 875,367 lei pentru investiţii în ambulatoriu. În acest caz partea de cofinanţare este de 17 746 lei.

 

 

Ordinea de zi

 

Proiect de HOTARARE privind aprobarea proiectului si a cheltuielilor legate de proiectul „Imbunatatirea accesului populatiei din judetul Iasi la servicii medicale de urgenta”, Axa prioritara: 8 Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale Prioritatea de investitii 8.1 – Investitii in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la servicii prestate comunitatii, Obiectiv spedific 8.2 – Imbunatatirea calitatii si a eficientei ingrijirii spitatalicesti de urgenta”, OPERATIUNEA 8.2.B – Unitati de Primiri Urgente, Apel de proiecte nr. POR/2018/8/8.1/8.2.B/7 regiuni – Nefinalizate – COD APEL 422/8 – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind aprobarea proiectului si a cheltuielilor legate de proiectul „Asigurarea accesului la servicii de sanatate in regim ambulatoriu prntru populatia judetului iasi:, Axa prioritara: 8 Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale, Prioritatea de investitii 8.1 – Investitii in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de comunitati, Obiectiv Specific 8.1. Cresterea accesibilitatii serviciilor de sanatate, comunitare si a celor de nivel secundar, in special pentru zonele sarance si izolate”, OPERATIUNEA 8.1.A – AMBULATORII – Apel de proiecte nr. POR/2018/8/8.1/8.1.A/t regiuni – Nefinalizate, COD APEL420/8 – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
27.4 ° C
29.1 °
24.2 °
62 %
1.2kmh
0 %
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI