Legislativul păşcănean este convocat în şedinţa de îndată, marţi 7 august de la ora 10.00. Pe ordinea de zi se află două proiecte de hotărâre, care, dacă vor fi duse la bun sfârşit, ar aduce în conturile unităţii medicale aproape 3,7 milioane de lei din fonduri europene.

Ele au fost iniţiate la propunerea Ministerului Sănătăţii în urma unei întâlniri de lucru cu şefii judeţelor şi managerii spitalelor, pe data de 4 iulie. Mai exact Guvernul intenţionează să depună mai multe cereri de finanţare la nivel regional, “în vederea rambursării sumelor plătite din resurse proprii ale spitalelor, ale bugetelor locale sau de stat pentru investiţii în centrele UPU dotare şi infrastructura în perioada 2014 – 2020”.

În proiectul pentru regiunea Nord Est, vor fi cuprinse judeţele Iaşi, Bacău, Botoşani, Suceava, Neamţ şi Vaslui în timp ce UAT Judeţul Iaşi, UAT Municipiul Iaşi, UAT Municipiul Paşcani, Spitalul de Urgenţă Paşcani, Spitalul Clinic dr. CI Parhon, Spitalul Clinic de Urgenţă prof. Dr Nicolae Oblu, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Sfânta Maria” vor semna un acord de parteneriat.

Data limită de depunere a dosarelor este 13 august, dar înainte, proiectele trebuie aprobate de consilierii locali şi judeţeni.

Conform documentelor, Spitalul din Paşcani a făcut şi mai are de finalizat investitii de 2,8 milioane de lei pentru “Îmbunătăţirea accesului populaţiei din Judeţul Iaşi la Servicii Medicale de Urgenţă”.

Suma urmează să fie rambursata din fonduri europene, dacă cererea Guvernului va fi aprobată. În schimb administraţia locală trebuie să deconteze, mai întâi, cheltuieli neeligibile şi partea de cofinanţare în suma totală de 45.000 de lei.

De asemenea spitalul păşcănean ar mai avea de primit 875,367 lei pentru investiţii în ambulatoriu. În acest caz partea de cofinanţare este de 17 746 lei.

 

 

Ordinea de zi

 

Proiect de HOTARARE privind aprobarea proiectului si a cheltuielilor legate de proiectul „Imbunatatirea accesului populatiei din judetul Iasi la servicii medicale de urgenta”, Axa prioritara: 8 Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale Prioritatea de investitii 8.1 – Investitii in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la servicii prestate comunitatii, Obiectiv spedific 8.2 – Imbunatatirea calitatii si a eficientei ingrijirii spitatalicesti de urgenta”, OPERATIUNEA 8.2.B – Unitati de Primiri Urgente, Apel de proiecte nr. POR/2018/8/8.1/8.2.B/7 regiuni – Nefinalizate – COD APEL 422/8 – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

Proiect de HOTARARE privind aprobarea proiectului si a cheltuielilor legate de proiectul „Asigurarea accesului la servicii de sanatate in regim ambulatoriu prntru populatia judetului iasi:, Axa prioritara: 8 Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale, Prioritatea de investitii 8.1 – Investitii in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de comunitati, Obiectiv Specific 8.1. Cresterea accesibilitatii serviciilor de sanatate, comunitare si a celor de nivel secundar, in special pentru zonele sarance si izolate”, OPERATIUNEA 8.1.A – AMBULATORII – Apel de proiecte nr. POR/2018/8/8.1/8.1.A/t regiuni – Nefinalizate, COD APEL420/8 – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

 

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider