4.2 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Școala Lunca Pașcani cere ajutorul administrației locale pentru achitarea unor reparații la instalația de căldură

Scoala Gimnaziala Lunca Pascani cere ajutorul administratiei locale pentru ca anul scolar ce va incepe peste circa o luna si jumatate, sa se desfasoare in bune conditii. Conducerea institutiei a trimis catre primarie o adresa prin care solicita sprijin financiar necesar pentru achitarea unor lucrari de reparatii la instalatia de caldura.

In document se arata ca din luna mai au aparut probleme din cauza degradarii produsa de umezeala, iar valoarea lucrarilor a ajuns la peste 15.000 de lei, conform devizului intocmit de o firma.

Lucrarea de reparatie a fost efectuata in perioada 20 -27 iulie, urmand ca scoala sa faca plata lucrarilor. Institutia nu dispune de fonduri, ca urmare a diminuarii numarului de elevi, fondurile de la finantarea per elev sunt reduse, lucrarea trebuia facuta in perioada vacantei, prin urmare va solicitam sprijinul pentru plata lucrarii descrise mai sus”, este precizat in adresa.

Conducerea unitatii de invatamant spune ca la acest moment banii sunt la limita, deoarece sunt necesare plati pentru facturile curente, repararea mobilierului scolar si igienizarea spatiilor.

In conferinta saptamanala de presa, viceprimarul, Cristian Ratoi, a precizat ca scolile ar trebui sa se grabeasca sa trimita cereri catre administratia locala daca au nevoie de ajutor in ceea ce priveste inceperea noului an scolar. Saptamana viitoare va fi facuta o centralizare cu necesitatile institutiilor de invatamant, pentru redeschiderea din toamna.

Reamintim faptul ca incepand din toamna, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare din municipiul Pascani. Decizia a fost luata de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si comunicata si autoritatilor locale, dar si conducerilor celor doua institutii scolare.

In ceea ce ii priveste pe elevi nu vor fi mari schimbari. Vor invata in aceeasi cladire, cea din Lunca si vor avea aceeasi profesori, doar numele scolii la care vor frecventa cursurile se schimba in “Iordache Cantacuzino. Din punct de vedere administrativ, conducerea unitatilor de invatamant din Lunca si Blagesti va fi subordonata scolii din Pascani, vor fi incheiate noi contracte de munca pentru personalul didactic si auxiliar, iar secretariatul va fi la sediul institutiei din Pascani.

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a deschis depozitul de brazi naturali în Pașcani

Au aparut brazii naturali de vanzare in municipiul Pascani. De vineri, 26 noiembrie, s-a deschis depozitul de...

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI